Microsoft heeft niet als doel meer consoles dan Sony en Nintendo te verkopen

Geplaatst: 17 augustus 2020 om 07:00Aangepast: 3 februari 2023 om 09:28
Microsoft heeft niet als doel om meer consoles dan Nintendo en Sony te verkopen, aldus Xbox-baas Phil Spencer.

Dat meldt hij in een interview met Gary Whitta. Spencer was onlangs te gast in Animal Talking, de talkshow van Whitta die geheel in Animal Crossing: New Horizons wordt gehouden.

"Als (het verkopen van meer consoles dan Sony en Nintendo) ons doel was, zouden we niet onze games op pc uitbrengen", aldus Spencer. "We zouden onze games niet op Xbox One uitbrengen, we zouden xCloud niet lanceren zodat mensen games op hun telefoons kunnen spelen."

Spencer benadrukt hiermee wederom dat Microsoft zich meer richt op het leveren van diensten naar gamers, zoals Game Pass en het aankomende xCloud. Alle Xbox One- en Series X-games van Microsoft verschijnen daarnaast op pc.

Ondanks dat het bedrijf de nadruk niet op verkochte consoles wil leggen, brengt het ergens in november van dit jaar wel de Xbox Series X uit. Volgens geruchten moet er ook een minder krachtige versie van de console lanceren, genaamd Xbox Series S, maar dit is nog niet bevestigd. Onlangs werd de belangrijkste lanceringsgame voor de aankomende console, Halo Infinite, uitgesteld naar 2021.

De gehele talkshow met Spencer als gast is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.