Microsoft versoepelt retourbeleid voor Cyberpunk 2077

Geplaatst: 19 december 2020 om 09:40Aangepast: 6 februari 2023 om 15:49
Microsoft heeft zijn retourbeleid op Xbox-consoles versoepeld voor mensen die Cyberpunk 2077 willen retourneren.

Dat laat het bedrijf op Twitter weten. Iedereen die de game heeft gekocht op een Xbox-platform, kan Cyberpunk 2077 nu weer retourneren en zijn of haar geld terugkrijgen.

In de nacht van donderdag op vrijdag besloot Sony Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store te halen. De game loopt - vooral op PlayStation 4 en Xbox One - niet naar behoren, met vele bugs en crashes. Gistermiddag bleek nog dat ontwikkelaar CD Projekt Red niet in gesprek was met Microsoft voor een soortgelijke actie. De game staat inderdaad nog in de Microsoft Store, maar het retourbeleid is nu dus wel versoepeld. Microsoft heeft overigens de exclusieve marketingrechten voor Cyberpunk 2077.

Afgelopen donderdag - nog voordat de game uit de PlayStation Store werd gehaald - was er een interne videomeeting tussen boze werknemers van CD Projekt Red en het bestuur, zo blijkt uit een artikel op Bloomberg. Er werden vragen gesteld over de onrealistische deadline van de ontwikkeling van de game en de crunch die maanden voor release plaatsvond.

Een van de ontwikkelaars vroeg aan het bestuur waarom CD Projekt Red in januari claimde dat het spel "compleet en speelbaar" was, terwijl dit onwaar was. Een andere ontwikkelaar stipte aan dat het hypocriet is om een game te ontwikkelen over uitbuiting door bedrijven terwijl de werknemers moesten overwerken. De reactie van het bestuur zou vaag en ontwijkend zijn geweest.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.