Nft-skins in PUBG: Battlegrounds worden overwogen

Geplaatst: 7 maart 2022 om 12:22Aangepast: 3 februari 2023 om 07:30
Ontwikkelaar Krafton overweegt het mogelijk te maken om skins gebaseerd op nft's toe te voegen in PUBG: Battlegrounds.

Het zou hierbij niet gaan om nft's die de ontwikkelaar zelf maakt en verkoopt, maar om nft's die al eigendom zijn van spelers omdat ze die elders hebben gekocht. Men zou deze nft's kunnen omvormen tot een skin om te gebruiken in de game.

Het is nog niet zeker dat de optie wordt toegevoegd. Krafton vraagt fans in een enquête in het spel wat ze van de optie vinden, zo valt op Tweakers te lezen. Het bedrijf benadrukt zelf dus niet te verdienen aan de nft's, al moeten de skins waar spelers hun eigen nft's op kunnen 'plakken' wel aangeschaft worden bij de ontwikkelaar.

Krafton heeft al vaker interesse geuit in nft's. Het bedrijf investeerde in februari in twee bedrijven die aan de slag gingen met projecten rondom nft's. Mogelijk is één van die projecten het bovenstaande.

Diverse gamebedrijven hebben zich gewaagd aan nft's. Zo biedt Ubisoft ze aan in Ghost Recon Breakpoint, al gaat het hierbij duidelijk om verkoop van nft's van het bedrijf zelf, ten opzichte van wat Krafton mogelijk van plan is. Andere gamebedrijven, zoals Worms-studio Team17 en Stalker 2-ontwikkelaar GSC Game World, kondigden nft's aan, maar annuleerden die plannen kort na aankondiging vanwege negatieve feedback.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.