Nieuwe Battlefield speelt zich in moderne tijd af, bevat geen Specialists

Geplaatst: Gisteren om 12:40
We hebben eindelijk de eerste details over de nieuwe Battlefield gekregen! Zo zal de game zich in het heden afspelen.

Sinds enige tijd overziet Vince Zampella, de medeoprichter van Respawn Entertainment, de Battlefield-franchise, en hij onthulde aan IGN de eerste details over de nieuwe Battlefield.

Hoewel nog geen officiële releasedatum of zelfs maar een naam hebben, kon Zampella wel vertellen dat de game zich in het heden gaat afspelen. "Als je terugkijkt naar de hoogtijdagen van Battlefield, kom je bij Battlefield 3 en 4 uit, waarin alles modern was. Ik denk dat we terug moeten keren naar de kern van wat Battlefield is en hoe geweldig de reeks dat doet, en dan kijken we verder."

Verder liet hij weten dat bepaalde elementen die niet zo goed werden ontvangen in voorganger Battlefield 2042 wegblijven uit de nieuwe game. Zo zullen potjes met 128 spelers geen onderdeel van het spel uitmaken. In plaats daarvan zullen potjes uit een vergelijkbaar aantal spelers als voorgaande games bestaan - rond de 64 spelers dus. Ook keren de zogeheten 'Specialists' uit 2042 niet terug - in plaats daarvan keren simpelweg de classes terug.

Verder werd onderstaande artwork ook onthuld, dat inderdaad behoorlijk als de oude vertrouwde Battlefield oogt, en onthulde Zampella dat volgend jaar sommige gamers al met het spel aan de slag kunnen. "We kondigen volgend jaar een programma aan waarmee we de fans betrekken, want dat is de kern van wat we doen - de fans en hun vertrouwen terugwinnen. Ik denk dat we goed op weg zijn. Is het uitdagend? Natuurlijk, maar anders zou het ook niet leuk zijn."

Spannende tijden dus voor Battlefield-fanaten! Hopelijk weet men bij EA en Dice de franchise in ere te herstellen.

Battlefield

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.