Nieuwe James Bond-game is 'hopelijk' het begin van een trilogie

Geplaatst: Vandaag om 14:34
Dat Hitman-ontwikkelaar IO Interactive aan een James Bond-game werkt, dat weten we al een tijdje. Maar wat ze er nou precies mee van plan zijn, dat is nog in nevelen gehuld.

In een interview met IGN wil IO-baas Hakan Abrak desgevraagd wel kwijt dat het wat hem betreft het begin van een trilogie wordt. Hij merkt op dat het de eerste keer is dat IO aan een franchise werkt die geen eigendom van hen zelf is. "Maar wat spannend is aan dat project, is dat we wel een origineel verhaal mogen doen. Dus het is geen vergaming van een film."

"Het is een volledig begin en wordt een compleet verhaal, hopelijk voor een grote trilogie in de toekomst", vervolgt hij. "Ik hoop dat het niet maar één game is, maar dat we een universum maken voor gamers dat vele jaren meegaat en dat we kunnen laten groeien, naast de Bond uit de films."

Daarnaast draait de game niet om een bestaande versie van de geheim agent. "Net zo belangrijk en spannend is dat het een nieuwe Bond is. Het is een Bond die wij hebben gemaakt voor gamers", aldus Abrak,

Dankzij Hitman heeft de studio natuurlijk wel wat ervaring met geheim agenten in games. "We hebben absoluut het gevoel dat we ruim twintig jaar ervaring hebben voor de agentenfantasie, om een agent te maken die rond de wereld reist en zo. Maar James Bond is natuurlijk een andere IP. Het is een gigantische IP."

IO kondigde in 2020 al aan dat hun volgende project een James Bond-game zou worden, maar we weten nog altijd weinig over een mogelijke releasedatum. Ook nu heeft Abrak daar niks over te zeggen, maar mogelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten. "De productie gaat geweldig goed en we zullen er binnenkort meer over praten. Wij zijn ook heel opgewonden en als we er klaar voor zijn, zullen we meer delen."

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.