mario
nx
nintendo
pokemon
zelda

'Nieuwe Pokémon, Mario en Zelda komen kort na Nintendo NX launch uit'

Geplaatst: 4 augustus 2016 om 14:40Aangepast: 4 augustus 2016 om 15:49
Nintendo wil de NX hard gaan pushen met first-party titels van Mario, Pokémon en het reeds aangekondigde Zelda: Breath of the Wild. Britse website MCV meldt dit aan de hand van bronnen die 'dicht bij Nintendo staan'. Het bedrijf zou tevens bezig zijn met third-parties om ook van hen launch-games voor de NX te krijgen.

Volgens het doorgaans betrouwbare MCV is Nintendo vastberaden om een herhaling van de slome start van de Wii U en de 3DS te voorkomen door het volle gewicht van zijn IP's er tegen aan te gooien. Het bedrijf zou in gesprek zijn met Sega, Square Enix, Ubisoft, Activision en Warner Bros om van hen uitgebreide third-party ondersteuning te krijgen voor de nieuwe console. Nintendo wil de first-party games in ieder geval binnen zes maanden na de release van de console uitbrengen.

De NX zou volgens geruchten qua graphics ergens tussen de PS3 en de PS4 gaan zitten en zich vooral focussen op de mobiele gamer, om die als het ware te 'upgraden' naar een volwaardige console gamer. De NX zou een centrale unit krijgen die aan de tv gekoppeld is zoals een traditionele console, met daarnaast een afneembare controller waarmee je de games bestuurd. Voor de games zelf gaat Nintendo back to basics, ze worden namelijk volgens diezelfde geruchten als cartridges verkocht zoals we die kennen van de NES en de SNES. 

Als alles volgens plan verloopt dan komt de NX in maart 2017 op de markt.

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..