Nintendo is vandaag precies 135 jaar oud

Geplaatst: Vandaag om 13:40
Het klinkt haast absurd: Nintendo bestaat als bedrijf vanaf vandaag maar liefst 135 jaar!

Het bedrijf werd namelijk op 23 september 1889 geopend door Fusajiro Yamauchi (al heette het toen nog Nintendo Koppai). In de tussentijd heeft het bedrijf natuurlijk diverse specialismen gehad. Zo heeft het vele jaren voornamelijk bekendgestaan als fabrikant van hanafuda-speelkaarten en had het zelfs een tijdje hotels in Japan die voornamelijk werden gebruikt om een plekje buitenshuis te hebben om de liefde te bedrijven...

In de tweede helft van de vorige eeuw veranderde Nintendo uiteindelijk in het bedrijf dat we inmiddels zo goed kennen. Nintendo bracht allerlei soorten speelgoed uit, en begon daarna ook arcadegames te ontwikkelen. Dat verplaatste zich daarna naar spelcomputers, met het Nintendo Entertainment System - in Japan de Famicom geheten - als eerste console.

De rest is vast bekend bij jullie. Consoles en handhelds als de Super NES, Nintendo 64, Game Boy, Wii en Switch zijn inmiddels de revue gepasseerd, en wereldberoemde gamefranchises als Super Mario, Donkey Kong en The Legend of Zelda vermaken miljoenen spelers nog altijd. Gefeliciteerd met deze uitzonderlijke verjaardag, Nintendo!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.