Nintendo onthult enorm veel details over Splatoon 3

Geplaatst: 10 augustus om 16:56Aangepast: 10 augustus om 17:17
In een splinternieuwe Nintendo Direct-uitzending heeft Nintendo allerlei details over Switch-game Splatoon 3 uit de doeken gedaan.

Zo komt er vanaf 18 augustus een gratis demo beschikbaar voor alle Switch-eigenaren. Op 27 augustus om 10:00 uur Nederlandse tijd gaat vervolgens voor iedereen een Splatfest World Premiere van start. Spelers kunnen uit één van drie teams kiezen - Team Steen, Team Schaar en Team Papier - om mee te doen aan deze speciale Splatfest.

De game zelf komt op 9 september uit op Nintendo Switch en in onderstaande Direct-uitzending worden allerlei details over de game uit de doeken gedaan, waaronder de drie hoofdmodi van de game: Grondoorlog, Salmon Run en een nieuwe verhaalmodus genaamd Terugkeer van de Mammalianen.

De Grondoorlog-multiplayerstand speelt zich af in Splatsville. Zoals gebruikelijk zijn dit vier-tegen-viergevechten waarin spelers de arena met zoveel mogelijk inkt van diens eigen team moeten bedekken. Er zijn diverse nieuwe technieken beschikbaar, zoals een muurboost om snel tegen muren op te zwemmen, alsmede nieuwe en terugkerende levels. Op release zijn er twaalf levels beschikbaar, maar na release worden er meer levels toegevoegd. Zoals gebruikelijk volgen er op en na release ook weer diverse Splatfests.

Salmon Run is een coöpstand die in Splatoon 2 al werd geïntroduceerd. Hierin moet een team van vier spelers hordes van Salmonietenbazen verslaan en gouden eieren verzamelen. Salmon Run kan in Splatoon 3 op elk moment worden gespeeld, in tegenstelling tot Splatoon 2, waar de modus op gezette tijden beschikbaar was. Elke paar maanden vindt er ook een Big Run plaats, waarbij Salmonieten de stad waar Inklings en Octolings wonen binnendringen.

De nieuwe verhaalstand heet Terugkeer van de Mammalianen. Hierin kruipen spelers in de huid van Agent 3 en nemen ze het op tegen de slechte Octarianen. Samen met Salmini verkennen spelers allerlei levels.

Nintendo introduceert ook een speciale online dienst voor Splatoon 3 genaamd SplatNet 3. Deze komt beschikbaar in de Switch Online-app voor smartphones. Hier kan men statistieken bekijken, speciale uitrusting bestellen die niet in in-game winkels te koop is en met gevechten verdiende inktpunten gebruiken om Pelles Aardboltoer te helpen. SplatNet 3 komt op release beschikbaar in de app.

In de loop van deze winter moeten er ook nieuwe amiibo-figuurtjes worden uitgebracht gebaseerd op de game, onder andere van Octoling-jongen, Inkling-meisje en Salmini. Mensen kunnen door de amiibo in te scannen hun favoriete uitrusting opslaan om zichzelf vervolgens heel snel om te kunnen kleden.

Nintendo laat tot slot weten dat er zo'n twee jaar lang updates uit blijven komen voor Splatoon 3. Elke drie maanden komt er een gratis seizoenscatalogus uit. Tegelijkertijd moeten er ook nieuwe wapens, toernooien en levels worden toegevoegd. Ook staat er grootschalige, betaalde downloadbare content op de planning, maar daar is nog geen verdere informatie over bekend.

De volledige Direct-uitzending is hieronder te bekijken, alsmede een kortere video over het populaire trio genaamd Deep Cut. Splatoon 3 komt op 9 september uit op Nintendo Switch.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..