Nintendo Switch 2 komt mogelijk in maart of april uit

Geplaatst: Vandaag om 13:55
We worden er stiekem allemaal een beetje gek van, maar het is wéér tijd voor een Nintendo Switch 2-gerucht. De nieuwe console komt mogelijk in maart of april uit.

Dat is in ieder geval wat de Spaanse gamesite Vandal meldt (via ResetEra). In een podcastaflevering komt Rubén Mercado aan het woord. Hij is de baas van accessoirefabrikant Blade. Hij claimt een hoop wijsheid over de Nintendo Switch 2 in pacht te hebben.

Volgens is het design van de nieuwe console zo goed als af en is het plan om hem in maart of april in de schappen te leggen. Of het maart of april wordt, hangt af van de financiële situatie. In april begint namelijk het nieuwe fiscale jaar van Nintendo. Mochten de cijfers in het huidige jaar een beetje tegenvallen, kan het dus verstandig zijn om de console nog in maart te verkopen. Dan trekt Nintendo die tegenvaller gauw recht.

Volgens Mercado zijn de gelekte plaatjes die pas over het internet gingen gebaseerd op een oud model. Hij claimt dat de hybrideconsole er inmiddels iets anders uit ziet. Hij bevestigt wel dat de Joy-Con magnetisch zijn. Ook claimt hij dat de analoge sticks een beetje anders worden, omdat de beschermhoesjes voor de huidige Joy-Con er niet op passen.

Tot slot geeft hij aan dat de console direct wereldwijd moet uitkomen, als het aan Nintendo ligt, en dat de consoleboer er alles aan doet om voldoende voorraad te hebben. Dat laatste is geenszins verrassend. Dat heeft Nintendo namelijk zelf al gezegd.

Uiteraard moeten we zijn claims ook weer met een korreltje zout nemen, maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Maar wees gerust, officieel nieuws over de Nintendo Switch 2 kan niet lang meer op zich laten wachten. Dat gebeurt in ieder geval voor april, en dat is het al bijna, toch? Toch?!

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.