Nintendo Switch 2 lijkt de Wii-kant op te gaan

Geplaatst: 23 augustus om 12:14
Nintendo is druk doende met de opvolger van de Nintendo Switch. Nintendo Switch 2 zou dit fiscale jaar nog moeten worden aangekondigd. Het is dan wel de opvolger van de Switch uit 2017, de console heeft waarschijnlijk ook wel wat van de Wii. De focus zou liggen op bewegingsbesturing.

De Nintendo-console die na de Switch komt heeft nog geen naam en Nintendo is er nog stilletjes over, maar in onze nieuwe aflevering van de Bonuslevel Podcast kun je horen hoe onze eigen Martin vertelt over een interessant gesprek dat hij had. Op Gamescom deze week ging hij langs bij een fabrikant van accessoires die wist te vertellen dat Nintendo het bedrijf oplegt om bewegingsgevoelige besturing toe te voegen.

De accessoire-fabrikant, die we niet bij naam zullen noemen maar wel al lang third-party-controllers voor de Switch maakt, had die verplichting eerder nooit. Het lijkt er dus sterk op dat Nintendo bewegingsbesturing weer wat meer op de kaart zet. Of we een soort Wii-all-the-way gaan met de controllers is onduidelijk, maar in ieder geval lijkt bewegingsgevoelige besturing een focus van Ninty.

Bewegingsgevoelige besturing is nu ook aanwezig in de Joy-Cons en Pro-controllers van Nintendo, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt. Kun jij games noemen die er iets mee doen? Just Dance en 1-2-Switch zijn de enige spellen die in ons opkomen. Het is afwachten in hoeverre de huidige Switch-controllers straks op de nieuwe console kunnen worden gebruikt. 

Luister onze podcast Bonuslevel om het verhaal van Martin zelf te horen.



Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.