Ontwikkeling Xbox-streamingapparaat op laag pitje vanwege te hoge prijs

Geplaatst: 16 november 2022 om 09:33Aangepast: 8 februari 2023 om 00:18
Microsoft heeft de ontwikkeling van diens Xbox-streamingapparaat tijdelijk op een laag pitje gezet omdat het geen lage prijs voor het apparaat kon garanderen.

Vorige maand meldde Xbox-baas Phil Spencer nog dat het streamingapparaat genaamd Project Keystone, een soort dongle waarmee Xbox-games naar televisie gestreamd kunnen worden, voorlopig niet meer wordt ontwikkeld. Hij meldde toen dat het nog jaren kan duren voordat het apparaat daadwerkelijk uitkomt.

Spencer heeft nu gedurende de Decoder-podcast laten weten dat het bedrijf de prijs van het apparaat niet laag genoeg kreeg. Men wil zo'n 99 tot 129 dollar voor Project Keystone vragen om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen het kunnen kopen, maar dat blijkt op dit moment nog niet haalbaar. Ondanks dat is Spencer wel erg te spreken over de technologie. "Een aantal van ons namen het apparaat mee naar huis en het werkte erg, erg goed."

Spencer praatte tijdens de podcast ook over de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft. Zoals gisteren gemeld liet hij daarbij weten dat hij open staat voor het maken van afspraken met Sony om Call of Duty op PlayStation-consoles te houden. 

Spencer meldde ook dat de overname belangrijk is om Microsoft een sterkere positie te geven binnen de mobiele gamesmarkt, dankzij spellen als Call of Duty Mobile en Candy Crush. "Als we daar als gamemerk niet relevanter in worden, is deze industrie op de lange termijn onhoudbaar voor ons. Als je geen consumenten op hun telefoons kunt vinden, ga je onderdeel worden van een niche onderdeel van de game-industrie. Dat maakt het runnen van een globaal bedrijf erg uitdagend."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.