thq

Pats boem! Moederbedrijf THQ Nordic koopt in één klap twaalf studio's

Geplaatst: 18 november 2020 om 16:14Aangepast: 18 november 2020 om 16:12
Wij zijn al blij als we 1 hele console mogen kopen, maar Embracer Group koopt zomaar in één keer even twaalf gamestudio's erbij. Geld teveel, jongens?
Embracer Group ken je misschien als het moederbedrijf van onder andere THQ Nordic. Ze hebben in totaal dertien bedrijven gekocht, heeft het Zweedse bedrijf bekendgemaakt.

Het gaat om twaalf gamestudio's en het PR-bedrijf Sandbox Strategy. De grootste namen tussen de aankopen zijn bijvoorbeeld Flying Wild Hog, de studio achter de Shadow Warrior-serie, en Zen Studios, maker van de Zen Pinball-games. Ook het Argentijnse Nimble Giant, de studio achter de reboot van Master of Orion uit 2016, is opgekocht, en het Hongaarse Purple Lamp, dat onlangs de remake van SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom uitbracht.

Daarnaast zijn ook het Canadese Thinking Ape en IUGO Mobile Entertainment, het Servische Mad Head Games, Snapshot Games uit Bulgarije, het Italiaanse 34BigThings, Quantic Lab uit Roemenië, het Zweedse Coffee Stain North en het Britse Silent Games aangeschaft.

Embracer heeft in totaal nu 58 studio's en meer dan 5700 werknemers in ruim 45 landen. In april haalde het bedrijf 164 miljoen dollar op om investeringen mee te doen. Eerder dit jaar werd ook al Saber Interactive opgekocht, de ontwikkelaar van World War Z. Ook de naam van THQ en Koch Media werden eerder aan het portfolio toegevoegd. Embracer geeft aan dat het op dit moment 135 games in ontwikkeling heeft.

Tweet Flying Wild Hog

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..