Peter Molyneux maakt comeback met god-game Masters of Albion

Geplaatst: 20 augustus om 21:04
Peter Molyneux, die we kennen van bekende games als Fable en Black and White, heeft samen met zijn studio 22cans zijn nieuwe project uit de doeken gedaan: Masters of Albion.

Dat deed hij op Gamescom Opening Night Live. De game pakt volgens Molyneux elementen uit al zijn vorige games, waaronder Dungeon Keeper, Fable en Black and White, en moet een "openwereld god-game" voorstellen.

In de wereld van Albion - een alternatieve naam voor Groot-Brittannië die Molyneux eerder ook voor de wereld van Fable gebruikte - hebben spelers goddelijke krachten waarmee ze een stad op kunnen bouwen en zo materialen kunnen verzamelen. Volgens Molyneux kunnen spelers alles zelf ontwerpen, van de gebouwen en het voedsel dat mensen in de game eten tot de kleding die ze dragen en de wapens die ze gebruiken.

In de nacht moet de stad verdedigd worden tegen monsters. Mensen kunnen in de huid van een personage die in het dorp woont kruipen om zo de gevechten zelf te beslechten in de derde persoon.

Molyneux heeft zich met 22cans het afgelopen decennia gericht op mobiele spellen, maar op Gamescom Opening Night Live liet de ambitieuze ontwikkelaar weten adt het tijd werd om terug te keren naar pc en console.

Masters of Albion moet volgens de Steam-pagina van de game "binnenkort" verschijnen.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.