dlc
simcity
petermoore
bullshit
electronicarts
free-to-play

Peter Moore vindt dat gamers zeiken

Geplaatst: 2 juli 2014 om 12:40Aangepast: 2 juli 2014 om 12:44
EA weet zich soms op de gekste manieren in de schophoek te manoeuvreren. COO van EA, Peter Moore, doet weer een dappere poging. Hij denkt namelijk dat core gamers problemen hebben met verandering en dat er daarom zoveel kritiek is op EA.

In een interview met GI.biz heeft de COO van EA, Peter Moore, het over de groei van de gamesindustrie. Hij denkt dat we langzamerhand in een gouden eeuw komen van videogames, en hij vindt dat dat betekent dat je altijd en overal moet kunnen gamen. Het resultaat daarvan is te zien in cross platform-ervaringen, zoals EA die levert in FIFA en Battlefield. 

 

Als het gesprek over free-to-play en microtransacties gaat, heeft Moore nog wel een appeltje te schillen met de core gamers die kritiek hebben op die bussiness-modellen.

"There is a core–controversial statement coming from me, sadly–that just doesn’t like that, because it’s different. It’s disruptive. It’s not the way it used to be. I used to put my disc in the tray or my cartridge in the top, and I’d sit there and play. And all of these young people coming in, or God forbid, these old people coming into gaming!"

De kritiek op EA ligt dus vooral aan de stugge instelling van de core gamers, volgens Moore, die willen tegenhouden dat jonge en oudere mensen gaan gamen. Ofzo. Wut?

Misschien moet Moore stoppen met uit zijn nek te lullen en zich concentreren op het fixen van games die onspeelbaar zijn bij release, of de half-complete producten die worden verscheept en bij elkaar moeten worden gekocht door DLC. 'Core gamers' hebben geen problemen met verandering, wel met bedonderd worden. En dat geldt ongetwijfeld voor iedereen.

 

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..