PlayStation 5 Pro komt op 7 november uit voor 800 euro

Geplaatst: 6 dagen geleden om 17:09
Sony heeft vandaag dan eindelijk de PlayStation 5 Pro uit de doeken gedaan, de nieuwe versie van de PlayStation 5. Hij gaat 799,99 euro kosten en komt op 7 november van dit jaar uit.

Het bedrijf onthulde dit via een videopresentatie met Mark Cerny, die hoofdverantwoordelijk is voor de hardware van PlayStation, en een artikel op PlayStation Blog. De console komt zonder diskdrive, al kan hij wel uitgerust worden met de externe diskdrive die nu al te koop is. Deze diskdrive kost gemiddeld 120 euro. Daarnaast zit er geen standaard bij om de console op te plaatsen.

De PS5 Pro wordt wel geleverd met een SSD-schrijf van 2TB en een draadloze DualSense-controller. Ook Astro's Playroom staat standaard geïnstalleerd op de console, zoals het geval is bij alle PS5-modellen. Vanaf 26 september kan gereserveerd worden via de PlayStation Direct-winkel en diverse retailers.

De console lijkt erg op de huidige PlayStation 5-modellen, al zijn de drie zwarte 'strepen' in het midden nieuw. De lengte van de console is gelijk aan die van de oorspronkelijke PS5 en de breedte gelijk aan de huidige PS5-modellen. Naast dat men een diskdrive kan toevoegen aan de console, kan men ook de covers van de console vervangen zodra daar alternatieven voor beschikbaar komen.

De PlayStation 5 Pro leunt op drie verbeteringen ten opzichte van de huidige PS5-modellen: een grotere GPU, geavanceerde ray tracing en AI-upscaling genaamd PSSR. De grotere GPU zorgt volgens Sony voor 45 procent snellere rendering van gameplay, waardoor de ervaring "veel vloeiender" aanvoelt. De geavanceerde ray tracing zorgt er voor dat er dubbel zoveel en soms driedubbel zo snel lichtstralen getoond kunnen worden. PSRR, wat staat voor PlayStation Spectral Super Resolution, is een AI-gedreven opschalingstechnologie wat scherpere beeldkwaliteit op moet leveren.

Een van de belangrijkste verbeteringen dat dit alles op zou leveren, is dat gamers minder vaak hoeven te kiezen tussen de zogeheten Performance- en Fidelity-modi, of dat de verschillen tussen deze twee modi in ieder geval kleiner worden.

De PlayStation 5 Pro moet zowel bestaande als nieuwe games verbeteren door ze met een hogere framerate en meer details uit te rusten. Zo werden eerder uitgekomen games als Spider-Man 2, Ratchet and Clank: Rift Apart, The Last of Us: Part 2, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 en Hogwarts Legacy getoond.

Daarbij kunnen meer dan 8500 PlayStation 4-games gebruikmaken van 'PS5 Pro Game Boost', waardoor de prestaties van deze games gestabiliseerd of verbeterd worden. Games die gratis updates ontvangen voor de PS5 Pro krijgen een 'PS5 Pro Enhanced'-label in de PlayStation Store.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
PlayStation 5 Pro
PlayStation 5 Pro
PlayStation 5 Pro

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.