PlayStation 5-versie Palworld inmiddels ook in Japan te spelen

Geplaatst: Vandaag om 12:27Aangepast: Vandaag om 13:53
Ze moesten in Japan net wat meer geduld hebben dan in de rest van de wereld, maar inmiddels is de PlayStation 5-versie van Palworld ook in het land van de rijzende zon te spelen.

Dat heeft ontwikkelaar Pocketpair bekendgemaakt via X. Waarom de Japanners langer moesten wachten dan de rest van de wereld is niet bekend. Er werd vermoed dat het iets met de rechtszaak van Nintendo tegen Pocketpair te maken had, maar dat lijkt nu toch niet het geval.

Nintendo kondigde vorige week aan die rechtszaak te beginnen. Volgens de spellenmaker heeft Pocketpair met Palworld diverse patenten geschonden, al is niet duidelijk om welke patenten het gaat. Mogelijk gaat het om het gooien van ballen...

Pocketpair liet in een verklaring weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Het is jammer dat we door deze rechtszaak gedwongen worden om significante tijd te besteden aan zaken die niet gerelateerd aan gameontwikkeling zijn. We gaan echter ons best doen om er voor te zorgen dat onafhankelijke ontwikkelaars niet gehinderd of ontmoedigd worden om hun creatieve ideeën na te streven."

Palworld is inmiddels te spelen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Meer dan 25 miljoen spelers (10 miljoen op Xbox en 15 miljoen op pc) hebben dat inmiddels al gedaan. Vermoedelijk zijn daar al heel wat spelers bij gekomen, want deze cijfers zijn behoorlijk oud.

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.