valve
steam
steam deck
pc

Valve: 'Steam Deck komt nog altijd in februari uit'

Geplaatst: 5 dagen geleden om 11:06Aangepast: 5 dagen geleden om 11:12
De lancering van de Steam Deck vindt nog altijd in februari plaats, aldus Valve.

Dat claimt het bedrijf in een recente update. "De geplande levering van Steam Deck ligt nog op schema. Ondanks de pandemie en problemen met de bevoorrading en levering, ziet het ernaar uit dat we de eerste bestellingen eind februari kunnen verzenden."

Het bedrijf meldt ook dat het development kits in groten getale naar studio's stuurt, zodat ontwikkelaars hun games kunnen optimaliseren voor de release. Op die manier kunnen games op Steam een vinkje krijgen, waardoor het duidelijk is dat het spel optimaal draait op de Deck. Meer informatie daarover is hier te lezen.

Vorig jaar werd de lancering van de Steam Deck al uitgesteld naar februari van dit jaar. Het gaat overigens om de eerste reserveringen: mensen die nog niet hebben gereserveerd, kunnen hem niet in februari in ontvangst nemen. Wanneer men nu bestelt, kan men de Steam Deck volgens Valve's website pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren.

Zij-aan-zij van een laptop met de Steam-software en de Steam Deck-handheld met daarop het SteamOS 3.0-besturingssyteem..

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..