'Rockstar heeft remasters van GTA 4 en Red Dead Redemption geschrapt'

Geplaatst: 5 juli 2022 om 07:40Aangepast: 2 februari 2023 om 16:33
Rockstar zou van plan zijn geweest om remasters van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto 4 uit te brengen, maar zou die plannen hebben geschrapt.

Dat claimt insider Tez2 te hebben vernomen, iemand die wel vaker op voorhand correcte informatie rondom Rockstar-games naar buiten heeft gebracht, waaronder over GTA Online. Hij zegt met een betrouwbare bron te hebben gesproken die hem dat heeft vermeld.

Rockstar zou "een paar jaar geleden" hebben overwogen om remasters te maken van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto 4. Het bedrijf "besloot echter niet door te gaan met deze projecten". Een specifieke reden wordt niet vermeld, maar Tez2 speculeert dat "de negatieve ontvangst van de heruitgave van de GTA-trilogie" er mogelijk mee heeft te maken. Rockstar zelf heeft met geen woord gerept over mogelijke remasters en heeft dus ook het bovenstaande gerucht niet bevestigd noch ontkend.

Toen Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition vorig najaar uitkwam, werd de collectie met GTA 3, Vice City en San Andreas vanwege diverse technische problemen gehekeld door de pers en fans. Rockstar verontschuldigde zich en beloofde diverse updates uit te brengen om de ervaring te verbeteren. Inmiddels heeft moederbedrijf Take-Two echter wel gemeld dat de collectie goed verkoopt.

Noch Grand Theft Auto 4, noch Red Dead Redemption zijn sinds hun oorspronkelijke release op PS3 en Xbox 360 opnieuw uitgebracht. Van GTA 4 bestaat wel een pc-versie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.