Nieuws

Rockstar opent jacht op fanversies GTA 3 en GTA Vice City

Geplaatst: 21 februari om 11:26Aangepast: 21 februari om 11:28
Rockstar doet zeer waarschijnlijk een poging om twee indrukwekkende fanprojecten van GTA offline te halen. Dat was te verwachten, maar alsnog is het zonde.

Rockstar Games heeft een aanvraag ingediend om fanversies van GTA 3 en GTA Vice City offline te laten halen. Dat melden de ontwikkelaars (via Eurogamer).

Recent verscheen de broncode voor de games, Re en ReVC, gratis op platform Github. De games zijn reverse engineered - 'uitgepluisd' om te leren hoe de code is geschreven - om vervolgens verschillende verbeteringen toe te voegen. Zo zijn bugs opgelost, ondersteuning voor moderne controller, een verbeterd HUD-menu en verbeterde effecten.

Met de broncode van de fanversies kunnen andere modders aan de slag met verdere verbeteringen en ports voor platformen als de Nintendo Switch. Gisteren bleek echter dat Take-Two Interactive en Rockstar Games de games offline willen halen op basis van geschonden auteursrecht.

Tegen Eurogamer zegt projectleider 'aap' dat hij bezorgd was over eventuele acties vanuit Take-Two, ondanks dat hij benadrukt dat de fanversies enkel werken met een officieel exemplaar van de game. 

Het is onduidelijk of het project daadwerkelijk uit de lucht wordt gehaald.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..