'Russo Brothers in gesprek om Avengers 5 en 6 te regisseren'

Geplaatst: 18 juli om 13:10Aangepast: 18 juli om 13:11
Als je het gevoel hebt dat de Marvel Cinematic Universe een beetje in het slop zit - en wie heeft dat gevoel nou niet? - dan is dit misschien een nieuwtje waar je van opveert: de Russo Brothers zouden in beeld zijn om de volgende twee Avengers-films te regisseren.

Broers Anthony en Joe hadden natuurlijk een mega-succes te pakken met de vorige twee Avengers-films, Infinity War en Endgame. Misschien wel de laatste keer dat de MCU écht op de toppen van zijn kunnen zat. Als er iemand weet hoe een Avengers-film werkt, dan zijn zij het wel.

Volgens website THR voeren de twee op dit moment gesprekken om weer op de regisseursstoel te gaan zitten. Wel waarschuwt de site dat die gesprekken nog in een heel vroeg stadium zijn, dus de deal is nog lang niet beklonken.

De films hebben op dit moment geen regisseur. Oorspronkelijk zou Destin Daniel Cretton van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings de vijfde Avengers gaan doen, maar afgelopen november zag hij daar toch vanaf. Ook de schrijver is inmiddels gewijzigd: Jeff Loveness van Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vervangen door Loki-schrijver Michael Waldron. Die laatste zal ook Avengers 6 schrijven, met de voor stripboekliefhebbers bekende titel Secret Wars.

Marvel had voor Avengers 5 lange de tijd de zinnen gezet op Shawn Levy, de regisseur van Deadpool & Wolverine, maar die heeft schijnbaar al een paar keer bedankt. Avengers 5 is al langer een zorgenkindje. De film heette ooit Kang Dynasty, totdat Kang-acteur Jonathan Majors werd veroordeeld voor huiselijk geweld. Nu heeft de film eventjes geen naam meer.

Avengers 5 moet op 1 mei 2026 uitkomen, terwijl Avengers 6: Secret Wars voor 7 mei 2027 staat gepland.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.