‘Sea of Thieves is meer dan een miljoen keer verkocht op PS5’

Geplaatst: 22 augustus om 14:09
Naar verluidt zijn er meer dan een miljoen PlayStation 5-exemplaren verkocht van Sea of Thieves.

Windows Central meldt op basis van anonieme bronnen dat de grens van een miljoen enige tijd geleden al is doorbroken op PlayStation 5. Sea of Thieves hoort bij de vier Xbox-games die in de lente naar de grote concurrent kwamen. Officiële verkoopcijfers zijn er niet, maar denk even terug aan de keren dat Sea of Thieves bovenaan de digitale PS5-verkooplijsten stond.

 Sea of Thieves stamt uit 2018 en werd toen uitgebracht op Xbox One en pc. Dit jaar verschenen er ook ports naar Xbox Series X en S, maar afgelopen lente was het dus ook de beurt aan PlayStation 5. Het spel van Rare bevat een open wereld die via piratenschepen verkend kan worden. In de multiplayergame kunnen spelers zich aansluiten bij groepen piraten, of juist de strijd aangaan met deze groepen.

De lekkere cijfers voor Sea of Thieves op Sony’s console zullen Microsoft sterken in het vasthouden aan diens nieuwe multiplatformstrategie. Phil Spencer zei zeer recent nog dat de strategie werkt en inmiddels is ook duidelijk dat Indiana Jones and the Great Circle ook naar PlayStation 5 komt.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.