Sony sluit de servers van Concord en geeft iedere speler een refund

Geplaatst: 3 september om 16:46Aangepast: 3 september om 17:00
Het was eigenlijk te verwachten, maar toch is het verrassend. Op 6 september trekt Sony de stekker uit de servers van Concord, en iedereen die de heroshooter heeft aangeschaft krijgt zijn geld terug.

Het nieuws is uitgebracht door middel van een blogpost van Sony. In het bericht wordt aangegeven dat Concord vanaf 6 september niet meer te spelen is, en het vanaf nu niet meer mogelijk is om Concord aan te schaffen. Ook laat het bedrijf weten hoe men hun geld terugkrijgt. 

Mensen die de game rechtstreeks in de PlayStation Store of via PlayStation Direct hebben gekocht, krijgen het aankoopbedrag teruggestort op het platform van de betaalmethode. Het kan op deze manier wel zo’n dertig tot zestig dagen duren voordat het geld weer op je rekening verschijnt. 

Zij die Concord op pc hebben gekocht krijgen het geld via Steam over een paar dagen teruggestort. Via de Epic Games Store komt het geld over een aantal dagen weer terug in de portemonnee. Spelers krijgen binnenkort een bevestiging dat de terugbetaling in gang is gezet. 

Concord-spelers die een fysiek exemplaar van het spel hebben gekocht, moeten contact opnemen met de verkoper zelf, en met hen het refund-proces aangaan. 

In de blogpost geeft Sony wel nog een indicatie dat er verdere plannen zijn voor Concord. "We hebben besloten om de game vanaf 6 september 2024 offline te halen en andere opties te ontdekken waarmee we onze spelers beter kunnen bereiken." Concord is een van de games die een eigen aflevering krijgt de Prime Video-serie Secret Level van Blur Studios.

Concord is - of nou ja, was - een 5-tegen-5 heroshooter van Firewalk Studios. Volgens character designer Jon Weisnewski was het spel ongeveer acht jaar in ontwikkeling.

DunkeDe wandelende Star Wars-encyclopedie, maar weet ook veel te vertellen over Marvel, DC, Dungeons and Dragons en... nou ja gewoon een heleboel. Speelt ook weleens een computerspelletje, met Undertale en Persona 5 Royal als favorieten.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.