Sony toont een illustratie van de PlayStation 5 Pro

Geplaatst: 6 september om 09:00
Hang de slingers maar op, want PlayStation wordt binnenkort dertig jaar oud. Sony is van plan groots uit te pakken voor het dertigjarig bestaan van PlayStation en heeft een jubileumlogo uitgebracht waarin een nieuw PlayStation-model te zien is, vermoedelijk de PlayStation 5 Pro.

Wie goed kijkt ziet in het midden van de afbeelding een opvallende illustratie van een PlayStation 5. Het model lijkt op een PS5 Slim, maar heeft drie strepen in het midden, waardoor hij wel heel veel weg heeft van het ontwerp dat insider Billbil-kun eerder deelde op de Franse website Dealabs.

Het is dus erg waarschijnlijk dat Sony met het jubileumlogo hint naar de komst van de PlayStation 5 Pro, maar een officiële aankondiging is er nog altijd niet. Voor alle bekende informatie en geruchten over de PS 5 Pro kun je dit overzicht checken.

PlayStation 30th Anniversary
View post on X

Via PlayStation Blog heeft Sony aangekondigd wat we zoal kunnen verwachten van het dertigjarige jubileum van PlayStation. Zo kunnen we tussen oktober en januari de soundtracks van God of War, God of War 2, God of War: Ghost of Sparta, Starhawk, Twisted Metal en Unit 13 op Spotify beluisteren en in verschillende webshops kopen. Sony heeft zelfs een speciale jubileum-afspeellijst gemaakt.

Daarnaast brengt Sony in december merchandise uit genaamd Shapes of Play, waaronder een bordspel en een set magnetische blokken. Via de PlayStation-website is het mogelijk om alvast een pre-order te plaatsen.

Shapes of Play

Ook komt Sony met een gratis Gran Turismo-trial, My First Gran Turismo, bedoeld om spelers van alle leeftijden voor het eerst kennis te laten maken met de franchise. Deze trial bevat een aantal populaire auto's, parcours en race-events en komt rond de feestdagen uit voor de PS4 en PS5.

My First Gran Turismo

Tot slot staat er voor het weekend van 21 en 22 september een gratis online multiplayerweekend op de planning, waarin diverse toernooien worden gehouden in games als Tekken 8, NBA 2K25 en 2K24, MLB The Show 24 en EA UFC 5.

Sony laat weten nog veel meer plannen te hebben om het jubileum van PlayStation te vieren, maar deze zijn voor nu nog een verrassing. Ken Kutaragi, de ontwikkelaar van de eerste PlayStation, geeft op donderdag 26 september een openingsspeech op de Tokyo Game Show.

Kyra DelemarreEen echte nerd met een voorliefde voor rpg's. Kyra houdt van een goed verhaal en skipt nooit een dialoog. Ze is meestal heel vrolijk, maar heeft nog wel eens de neiging om een controller uit het raam te gooien.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.