Sony zou ontwikkelaars betalen om games niet op Game Pass uit te brengen

Geplaatst: 11 augustus om 10:10Aangepast: 11 augustus om 10:30
Sony betaalt ontwikkelaars volgens Microsoft zodat ze hun games niet op Xbox Game Pass uitbrengen.

Dat blijkt uit een document dat in Brazilië bij de overheid is ingediend om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te verdedigen. Dit dienst als reactie op Sony's claim dat de overname van Activision Blizzard concurrentiebeperkend zou zijn.

Microsoft claimt dat Sony "de groei van Game Pass probeert te remmen" door er voor te zorgen dat bepaalde games er niet op verschijnen. "Aangezien strategieën rondom exclusiviteit onderdeel zijn van Sony's kernstrategie om diens aanwezigheid in de game-industrie te versterken, en Sony marktleider is in het distribueren van digitale games, zijn Sony's zorgen wat betreft exclusiviteit rondom Activisions content op zijn minst onsamenhangend", zo leest de reactie van Microsoft.

"Het onthult de angst die hangt rondom een innovatief zakenmodel dat hoge kwaliteit aan gamers levert tegen een lage prijs. Dit bedreigt het leiderschap dat in jaren is gecreëerd door een focus op apparaten en exclusiviteit. Microsofts vermogen om Game Pass uit te breiden wordt tegengehouden door Sony's drang om die groei te remmen. Sony betaalt voor 'blokkeerrechten', waarmee het ontwikkelaars tegenhoudt content aan Game Pass en andere concurrerende abonnementsservices toe te voegen."

Hoewel exclusiviteitsdeals schering en inslag zijn in de game-industrie, gebeurt het niet vaak dat een groot bedrijf letterlijk claimt dat Sony ontwikkelaars betaalt om hun games niet op Game Pass uit te brengen. Een dergelijke claim werd ook gedaan in de documentatie van de rechtszaak tussen Epic en Apple. Sony zelf heeft nog niet op de claims gereageerd.

Begin dit jaar gaf Microsoft aan Activision Blizzard te willen overnemen. Diverse overheidsinstanties wereldwijd nemen nu de tijd om te controleren of dit eerlijke concurrentiestrijd niet in de weg staat. Pas als iedereen goedkeuring heeft gegeven, kan de overname doorgaan. 

Microsoft gaf eerder al aan de Call of Duty-reeks, een van de belangrijkste franchises van Activision Blizzard, multiplatform te houden. In de zojuist gepubliceerde reactie van Microsoft benadrukt het bedrijf wederom die intentie, omdat het volgens Microsoft niet winstgevend genoeg zou zijn om Call of Duty exclusief op Xbox uit te brengen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..