Square Enix uit interesse in NFT's

Geplaatst: 3 januari 2022 om 06:32Aangepast: 3 februari 2023 om 09:22
Square Enix-directeur Yosuke Matsuda heeft gemeld dat het bedrijf enthousiast is over nieuwe industrietrends zoals NFT's en blockchaintechnologie.

Dat meldde hij in een nieuwjaarsbrief. Blockchaingames zouden volgens de directeur de mogelijkheid bieden "zelfvoorzienende groei in games" te bewerkstellen. Hij erkent dat er wel nog veel cynisme rond de technologie hangt, maar hij hoopt ook dat het een nieuw publiek aantrekt.

Op wat voor manier NFT's precies in Square Enix-games gaan verschijnen en om welke games het dan gaat is nog niet bekend, maar dit zou wel het startjaar voor het bedrijf zijn om te experimenteren met dergelijke technologie.

Steeds meer ontwikkelaars en uitgevers tonen interesse in het implementeren van NFT's in games. Het gaat daarbij om unieke data dat via blockchain wordt verspreid en spelers in staat stelt om hun eigen digitale items te kopen en verkopen. Zo experimenteert Ubisoft er mee en werkt ook Fable-bedenker Peter Molyneux aan een game met deze technologie.

Veel gamers hebben echter kritiek geuit op de technologie. Zo zouden NFT's in Ubisoft-games nog maar mondjesmaat worden verkocht en besloot de studio achter het aankomende Stalker 2 toch NFT's uit de game te halen na kritiek van fans.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.