starwars
powerunlimited
pu
nieuws
verkoopcijfers
starwarsbattlefrontii
ea

Star Wars Battlefront 2 fysieke verkoop 60% lager dan voorganger in het Verenigd Koninkrijk

Geplaatst: 20 november 2017 om 14:13Aangepast: 20 november 2017 om 14:59
Het is duidelijk dat alle haat nét voor de lancering van Star Wars Battlefront 2 niet goed was voor de verkoop van de shooter. Er zijn 60% minder fysieke exemplaren in het Verenigd Koninkrijk verkocht ten opzichte van het vorige deel.

Star Wars Battlefront 2 kwam vorige week uit en de verkoop gaat lang niet zo lekker als EA waarschijnlijk had gehoopt. Als we kijken naar de fysieke exemplaren die zijn verkocht, heeft de sequel het 60% slechter gedaan dan zijn voorganger. De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat de digitale verkoop wel een stuk beter gaat, aangezien deze aankopen steeds meer de norm worden, maar hiervan zijn de cijfers nog niet bekend. Natuurlijk gaat het hier ook alleen maar over de cijfers in het Verenigd Koninkrijk, dus mogelijk deed de game het op grotere schaal gewoon prima.

De reden voor deze slechte verkoop lijkt ons duidelijk. Een week voordat Star Wars Battlefront 2 zou uitkomen, kwam er heel veel negatief nieuws over naar buiten. Het begon allemaal toen iemand op Reddit begon te klagen dat ze na het besteden van tachtig dollar Darth Vader nog steeds niet kon vrijspelen. Deze post ging viral, EA reageerde met een eigen post en al snel werd dit het meest gehate bericht op heel Reddit. Vervolgens werden mensen boos op het progressiesysteem, de lootboxes en microtransacties in de game. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat EA (tijdelijk) de microtransacties heeft uitgezet, maar blijkbaar was de schade al gedaan.

Star Wars Battlefront 2 is nu te koop op PS4 (Pro), Xbox One (X) en PC. Tjeerd heeft zijn oordeel gegeven in zijn review en vervolgens nog wat meer verteld in de Wookiee Leaks van vorige week. Heb jij de game gekocht, heb je hem niet gekocht door alle problemen die naar buiten kwamen of was je het in de eerste instantie sowieso al niet van plan? Laat het ons vooral weten!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..