Star Wars Outlaws zou in maand tijd maar een miljoen keer zijn verkocht

Geplaatst: Vandaag om 13:50
Schijnbaar is Star Wars Outlaws in een maand tijd sinds release 'maar' ongeveer een miljoen keer verkocht.

Dat claimt Insider Gaming te hebben vernomen. Een miljoen verkochte games lijkt natuurlijk erg veel, maar het is voor een game met zo'n groot ontwikkel- en marketingtraject - én een peperdure Star Wars-licentie die Ubisoft waarschijnlijk aan Disney heeft moeten aftikken - niet bepaald een vetpot. Daarbij verkopen games in de eerste weken van release vaak het meest.

Dit verklaart in ieder geval waarom Ubisoft zelf onlangs al aangaf dat de game niet volgens verwachtingen heeft gepresteerd. Er brak dusdanig paniek uit binnen Ubisoft - ook mede dankzij de gerelateerde daling in de waarde van aandelen van de uitgever - dat men besloot Assassin's Creed Shadows uit te stellen naar 14 februari 2025, om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van die belangrijke release wel helemaal naar behoren is.

Insider Gaming deed ook nog een duit in het zakje over laatstgenoemde uitstel. Volgens de website zouden de ontwikkelaars van Shadows al maanden om uitstel hebben gevraagd om de game zo goed mogelijk te kunnen maken, maar gaf Ubisoft hier pas gehoor aan toen de verkoopcijfers van Star Wars Outlaws tegenvielen. Daarbij laat Insider Gaming weten dat Yasuke, een van de hoofdpersonages in de game, ondanks de controverse die erbij sommige fans rondom hangt niet zal worden vervangen. Wel zou Ubisoft de extra tijd willen gebruiken om bepaalde historische en culturele aspecten van het personage en de game an sich zo correct mogelijk te krijgen om niemand te beledigen. We gaan het zien!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.