Stemacteur Troy Baker bekritiseerd vanwege samenwerking met NFT-bedrijf

Geplaatst: 17 januari 2022 om 06:52Aangepast: 3 februari 2023 om 09:10
Stemacteur Troy Baker kon afgelopen week op kritiek rekenen toen hij aangekondigde samen te werken met een bedrijf achter NFT's.

Baker, bekend voor zijn rollen in games als The Last of Us, InFamous, Uncharted en God of War, onthulde afgelopen week dat hij gaat samenwerken met VoiceverseNFT. Dat bedrijf levert NFT's bestaande uit stemmen die met AI zijn gemaakt en worden ingezet voor onder andere podcasts en scripts.

De tweet waarin Baker de samenwerking aankondigt, kon rekenen op veel kritiek van fans. Veel mensen zien NFT's als een scam of menen dat NFT's slecht zijn voor het milieu. Wat de samenwerking precies beslaat is op dit moment niet bekend. Baker zelf is in ieder geval duidelijk over zijn mening: "Je kunt haten, of dingen creëren. Wat wordt het?"

Ook steeds meer game-uitgevers bieden NFT's aan in hun games die spelers kunnen verdienen door te spelen of kunnen aanschaffen via de blockchain. Onder andere Ubisoft, Konami, Take-Two Interactive en Square Enix bieden de producten aan of zeggen interesse te hebben om ze in games te implementeren. Afgelopen week bleek dat Sega ook een handelsmerk voor NFT's heeft vastgelegd.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.