Tango werkte al aan Hi-Fi Rush 2 voordat ze werden gesloten

Geplaatst: Vandaag om 13:30Aangepast: Vandaag om 13:34
Voordat Xbox de deuren van Hi-Fi Rush-ontwikkelaar Tango Gameworks sloot, werkte het bedrijf al aan een vervolg op die game.

Dat valt te lezen in een interview van Games Industry met Maria Park, het hoofd van corporate development bij Krafton, het bedrijf dat Tango Gameworks en de rechten op Hi-Fi Rush heeft gekocht en dus nieuw leven in de studio heeft geblazen.

Op de vraag waarom Krafton alleen Hi-Fi Rush heeft opgekocht en niet andere games van Tango, antwoordde Park het volgende: "We richten ons voornamelijk op Hi-Fi Rush. Het was vooral een strategische beslissing. Het was tof geweest om alle IP's over te ne nemen, maar het team werkte aan Hi-Fi Rush 2 en anderen werkten aan jubileumcontent voor The Evil Within. Microsoft kennende wilden we niet teveel eisen voor deze overname, dus we gingen primair voor Hi-Fi Rush."

Aangezien Tango Gameworks nu weer gewoon bestaat onder Tango en dat bedrijf ook de Hi-Fi-Rush-IP in handen heeft, is het waarschijnlijk dat de ontwikkeling van het vervolg is voortgezet. Daar lijkt de volgende quote van Park in ieder geval wel naar te hinten: "Het is erg ongebruikelijk dat Microsoft de rechten op een IP verkoopt wanneer ze een studio sluiten. We spraken direct met (Xbox-baas) Phil Spencer en hebben hun ondersteuning. Hij was erg meegaand wat betreft de behoeften van het Tango-team. Dus nu we de rechten op Hi-Fi Rush hebben, kunnen we deze succesvolle serie voortzetten, maar ook mogelijke nieuwe creatieve wegen verkennen."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.