nintendo
switch

Tekort aan Nintendo Switch Oled duurt misschien tot begin volgend jaar

Geplaatst: 14 oktober om 15:00Aangepast: 14 oktober om 14:36
Misschien heb je het al gemerkt, maar een Switch Oled kopen is een hele opgave. Volgens Bloomberg gaat dat nog tot minstens begin volgend jaar duren.

Volgens het platform heeft Nintendo moeite met voldoende oledmodellen van de console produceren. 

"Het bedrijf heeft moeite om voldoende oledmodellen te produceren, waardoor Japanse winkels loterijen houden. Daaronder valt ook Nintendo's eigen winkel in het Shibuya-district van Tokio. De beperkte beschikbaarheid van het nieuwe apparaat duurt tot minstens begin volgend jaar volgens een directeur van een grote Japanse winkel, die vroeg anoniem te blijven."

Ook meldt Famitsu dat de Nintendo Switch Oled in het eerste weekend 138.409 keer is verkocht in Japan. Dat is minder dan de oorspronkelijke Switch, die 330.637 exemplaren en de Switch Lite, die 177.936 stuks verkochten in het eerste weekend. Volgens een anonieme leverancier hield Nintendo geen rekening met het succes van het nieuwe model, waardoor er een tekort is ontstaan.

De Nintendo Switch Oled verscheen vorige week en kost zo'n 350 euro. Het nieuwe model biedt een groter oledscherm, verbeterde luidsprekers, een betere standaard een een vernieuwde dock. 

Jacco PeekRedacteur bij Gamer.nl. Vindt The Witcher 3: Wild Hunt de beste videogame ooit.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..