Tencent koopt Clash of Clans- en Clash Royale-maker Supercell voor ruim acht miljard dollar

Geplaatst: 21 juni 2016 om 11:55Aangepast: 21 juni 2016 om 11:58
Tencent heeft een meerderheid in aandelen in ontwikkelaar Supercell gekocht, volgens het Wall Street Journal. Tencent zou in totaal ruim acht miljard dollar betalen voor een meerderheidsbelang in de Clash of Clans-ontwikkelaar.

Tencent, moederbedrijf van onder andere Riot Games (ontwikkelaar van League of Legends), heeft een meerderheidsbelang van een grootmacht in de mobiele game-industrie opgekocht. Het bedrijf heeft namelijk een meerderheid van de aandelen van Supercell gekocht. Volgens The Wall Street Journal wordt de aankoop in verschillende stadia afgerond. Met de deal zou ruim 8 miljard dollar gemoeid zijn. 

Omdat de verkoop in verschillende stadia gebeurt, heeft Tencent genoeg vermogen om een meerderheid van aandelen in Supercell op te kopen. Vorig jaar was de waarde van Supercell 5,25 miljard dollar, 71% van de aandelen was in het bezit van SoftBank Group, maar zij worden nu dus uitgekocht. Supercell begon in 2010 en lanceerde in vijf jaar vier apps (Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach en Clash Royale) welke stuk voor stuk hits zijn en veel geld opleveren.

Tencent kocht in 2011 al een meerderheid van de aandelen van Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends. Die aankoop kostte het Chinese bedrijf zo'n 230 miljoen dollar. In 2015 nam Tencent de rest van Riot Games over, voor een onbekend bedrag. League of Legends zette vorig jaar 1.63 miljard dollar om, terwijl Clash of Clans in totaal 1,35 miljard dollar opleverde. Tencent heeft verder ook een meerderheidsbelang in Epic Games. Eerder kwam ook naar buiten dat Tencent een eigen console op de markt gaat brengen, TCL genaamd. Tencent is het vier na grootste internetbedrijf ter wereld, na Google, Facebook, Amazon en eBay.

Danny van GendJe suis Brutus

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..