the-legend-of-zelda

The Legend of Zelda bestaat 35 jaar

Geplaatst: 22 februari om 11:42Aangepast: 22 februari om 11:40
Zet je feestmuts maar op! Nintendo's The Legend of Zelda-reeks is gisteren 35 jaar oud geworden. Lang zal ze leven!

The Legend of Zelda werd bedacht door Nintendo's Shigeru Miyamoto kwam op 21 februari 1986 uit in Japan. Sindsdien is het een van de populairdere franchises van het bedrijf en geniet de reeks wereldwijd van veel aanzien.

Na The Legend of Zelda verscheen een direct vervolg op de NES, kwam Link's Awakening op de Game Boy uit en betekende A Link to the Past op de SNES het grote mainstreamsucces voor de franchise. De reeks werd daarna naar drie dimensies vertaald met Ocarina of Time en Majora's Mask op de Nintendo 64. Sindsdien zijn er diverse nieuwe delen en spin-offs uitgekomen op Nintendo-systemen.

In 2017 kreeg de Zelda-serie een tweede leven met Breath of the Wild op de Nintendo Switch en Wii U. Het spel nam de gebruikelijke structuur van de reeks, waarin de overkoepelende spelwereld afgewisseld werd met kerkers, op de schop en bood een gigantische open wereld om te verkennen. Het is een van de grootste verkoopsuccessen binnen de franchise.

Vorige week kondigde Nintendo aan dat Wii-game The Legend of Zelda: Skyward Sword op 16 juli voor de Switch uitkomt. Veel fans vermoeden dat het bedrijf in de loop van het jaar nog meer oude Zelda-games naar de Switch brengt om het jubileumjaar te vieren. Wanneer het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitkomt is nog niet bekend.

Wat is jouw favoriete Zelda-game ooit, en waarom?

Zelda

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..