The Witcher-remake komt pas na The Witcher 4 uit

Geplaatst: 1 december 2022 om 11:30Aangepast: 2 februari 2023 om 14:18
De aangekondigde remake van de eerste The Witcher komt pas ergens na de compleet nieuwe The Witcher-game uit.

Dat heeft CD Projekt Red-CEO Adam Kiciński laten weten in een gesprek met investeerders dat volgde op het bekendmaken van de kwartaalcijfers van het bedrijf. "De remake komt uit na Polaris. De remake wordt voornamelijk gebaseerd op technologie die gebruikt wordt in Polaris, dus de ontwikkeling zal er parallel mee lopen. Zodra Polaris uit is, kunnen we de basistechnologie toepassen in de remake." Polaris is de codenaam voor de nieuwe The Witcher-game, dat het begin is van een nieuwe trilogie.

Naast de remake van The Witcher en de nieuwe The Witcher-trilogie, wordt er gewerkt aan nog een losstaande The Witcher-game met de codenaam Sirius. De game wordt ontwikkeld door Flame in the Flood-studio The Molasses Flood, dat inmiddels onderdeel is van CD Projekt Red. Het spel moet een breder publiek aanspreken en zowel single- als multiplayerelementen bevatten. Kiciński kon niet zeggen of Project Sirius voor of na de nieuwe The Witcher-game uitkomt.

Tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers bevestigde CD Projekt Red ook nogmaals dat de remake van The Witcher een open spelwereld zal bevatten. Dat is opvallend, omdat de oorspronkelijke The Witcher-game geen open spelwereld had.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.