streamen
twitch

Twitch introduceert nieuwe emotes om donaties te stimuleren

Geplaatst: 28 juni 2016 om 10:45Aangepast: 28 juni 2016 om 10:47
Twitch gaat nieuwe functionaliteit in hun streamingplatform bouwen waarmee kijkers rechstreeks aan hun favoriete streamer kunnen doneren. Donaties zijn nu ook al een ding, maar gaan over het algemeen via PayPal. Binnenkort kan je dus direct via Twitch aan je favoriete streamer doneren.

Binnenkort komen er 'bits-emotes' naar streamingwebsite Twitch. Dit zijn animaties die je kan kopen via een nieuwe currency genaamd bits. Als je deze animaties vervolgens in de chat gebruikt, krijgt de streamer een deel van het bedrag wat je hebt betaald voor de emotes. Op deze manier kan je dus direct aan een streamer doneren via Twitch.

De bits-emote' variëren van een klein blokje dat springt tot een blok dat helemaal in en uit elkaar gaat. De prijzen voor de emotes zijn ook al bekend, je betaalt namelijk $1,40 voor 100 bits, met die bits kan je vervolgens de geanimeerde emotes kopen. De goedkoopste emote kost 1 punt (1,4 cent), terwijl de duurste 10.000 punten kost (140 dollar). Als je Bits-emotes bij een streamer gebruikt, verdien je bits-points waarmee je Cheer Chat Badges (nee dit verzin ik niet) krijgt voor dat ene kanaal.

Het systeem werkt door in de chat 'Cheer[nummer] [bericht]' te zetten.

Twitch heeft besloten deze functie toe te voegen zodat kijkers makkelijk en op een leuke manier een streamer kunnen helpen. Hoeveel geld Twitch houdt van de aankopen van Bits heeft het streamingplatform nog niet laten weten. Zij hebben gezegd dat ze de beta periode gaan gebruiken om naar feedback te luisteren. Op dit moment gaan donaties aan streamers vooral via PayPal, dat laatste bedrijf houdt 2,2 procent + 30 cent van elke donatie. 

Overigens heeft Twitch in het verleden ook al manieren toegevoegd om geld te verdienen. De eerste was Twitch Turbo een dienst waarmee gebruikers kleurtjes voor hun tekst en emotes en een manier om Twitch te bekijken zonder reclames kunnen kopen via een abonnement, dit kost $8,99.

Verder is er ook een manier om een abonnement af te sluiten op individuele kanalen. Als je dit doet kan je exclusieve emotes op heel Twitch gebruiken en krijg je een icoontje naast je naam op het desbetreffende kanaal. Dit kost 5 dollar en de helft van die opbrengst gaat naar de streamer met wie je een abonnement afsluit (al ligt dit percentage hoger bij grotere kanalen).

Danny van GendAl jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..