xbox
pc
ps4
ps5

Twitch sluit deal met Warner Music Group voor muziekcontent

Geplaatst: 28 september om 15:00Aangepast: 28 september om 14:46
Twitch heeft een deal geloten met Warner Music Group om meer muziekcontent naar het platform te brengen. Helaas verandert er voor licenties echter niets.

De deal moet onder andere muziek-specifieke kanalen naar het platform brengen, waar artiesten middels Twitch-abonnementen, donaties en advertenties 'toenemende' opbrengsten kunnen verdienen. 

Ook steunt Warner Music Group artiesten Bella Poarch, Saweetie en Sueco bij het opzetten van een muziekkanaal, met 'middelen om directer interactie te hebben met artiesten'.

WMG lanceert zelf ook enkele muziekshows. Zo wordt er muzieknieuws besproken in The Drop, nemen rappers het tegen elkaar op in Freestyle Throwdown en bespreken artiesten hun inspiratiebronnen in The One.

Tot slot lanceert Twitch een nieuw programma waarbij licentiehouders eenvoudiger onrechtmatig gebruik van hun muziek kunnen rapporteren. Vorige week sloot het platform al een deal met de National Music Publishers' Association om flexibeler om te gaan met per ongeluk onrechtmatig gebruik van muziek tijdens streams.

De overeenkomst tussen Twitch en Warner Music Group houdt geen licentiedeals in. Daarmee verandert er voor muziekgebruik tijdens streams dus niets.

Jacco PeekRedacteur bij Gamer.nl. Vindt The Witcher 3: Wild Hunt de beste videogame ooit.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..