Unreal Engine 5 nu officieel beschikbaar en uitgebreid getoond

Geplaatst: 6 april 2022 om 04:18Aangepast: 2 februari 2023 om 08:32
Unreal Engine 5 is gisteren officieel uitgekomen. In een 'The State of Unreal'-presentatie werd de nieuwe engine uitgebreid getoond.

Daarnaast is er een blogpost uitgekomen waarin Epic Games meer details geeft over de engine. Zo zijn er allerlei verbeteringen ten opzichte van voorganger Unreal Engine 4. Denk aan Nanite, waarmee ontwikkelaars relatief gemakkelijk veel geometrische details aan games kunnen toevoegen, en Lumen voor realistische verlichting. World Partition zorgt er voor dat een grote, open spelwereld tijdelijk opgedeeld kan worden, wat de ontwikkeling moet versoepelen.

Gedurende de presentatie werden nieuwe beelden van de engine getoond, zoals twee projecten genaamd Lyra Starter Game en City Sample. Laatstgenoemde is gebaseerd op de The Matrix Awakens-demo die eerder al uitkwam. De complete presentatie is hieronder te zien.

Vorig jaar kwam er al een early access-versie uit van Unreal Engine 5 waar ontwikkelaars mee aan de slag konden, maar nu kan iedereen de volledige versie van de engine afnemen. Verder draait Fortnite al deels op Unreal Engine 5 en is dus de eerder genoemde The Matrix Awakens-demo uitgekomen. Meerdere ontwikkelaars hebben al bekendgemaakt aan games te werken die op Unreal Engine 5 draaien. Denk aan spellen als de nieuwe The Witcher-game, Senua's Saga: Hellblade 2 en een gisteren aangekondigde nieuwe Tomb Raider-game. Ook van Gears-ontwikkelaar The Coalition was bekend dat ze met Unreal Engine 5 werken - het bedrijf publiceerde gisteren een nieuwe demo.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.