Valve-expert speculeert dat Half-Life 3 inderdaad in de maak is

Geplaatst: 6 augustus om 14:08
Na geruchten eerder deze week heeft ook Valve-expert Tyler McVicker van zich laten horen over de mogelijkheid dat Valve aan een nieuwe Half-Life-game werkt. En ja, die mogelijkheid lijkt inderdaad behoorlijk aanwezig!

Even een korte terugblik: gisteren kon je al op PU lezen dat Half-Life-fans vermoeden dat Valve aan een nieuw deel in de geprezen shooterreeks werkt. Dat komt namelijk omdat een stemactrice op haar cv had staan dat ze had gewerkt aan een Valve-project genaamd 'Project White Sands'. Laat White Sands nou toevallig een echt bestaand park in New Mexico zijn - inderdaad, de Amerikaanse staat waar ook het fictieve Black Mesa Research Facility uit Half-Life gevestigd is.

In een uitgebreide YouTube-video legt McVicker nu uit dat hij vermoedt dat er inderdaad aan een nieuwe Half-Life wordt gewerkt. Hij telt bovenstaande nieuwe geruchten bij zijn eigen bevindingen van jarenlange datamining op. De ontwikkeling van de nieuwe game zou ongeveer gelijktijdig met het vr-spel Half-Life Alyx zijn begonnen en in 2021 de codenaam 'HLX' hebben gedragen.

McVicker gaat verder dan dat: hij concludeert uit gewonnen data dat het spel zich wel eens elders dan op aarde zou kunnen afspelen, dat spelers wederom in een Hazard Suit kruipen - net als hoofdpersonage Gordon Freeman in de vorige delen dus - en dat het inderdaad wel eens om Half-Life 3 zou kunnen gaan. Dat is deels wel speculatie, maar McVicker zegt echt niet zomaar lukraak iets - hij heeft een erg betrouwbare reputatie opgebouwd in alle jaren dat hij actief is.

Spannende tijden dus voor fans van deze geweldige franchise!

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.