Vijf klassieke Mega Man-games toegevoegd aan Switch Online

Geplaatst: 10 juni om 12:05Aangepast: 10 juni om 12:05
Pak je tijdmachine maar, want je Nintendo Switch Online-abonnement neemt je mee naar de hoogtijdagen van Mega Man.

De mascotte van Capcom was niet alleen megapopulair op de NES, maar heeft ook een zwikkie Game Boy-games op zijn naam staan. Die oude handheld-spellen worden nu toegevoegd aan de catalogus van Nintendo Switch Online, waar leden in kunnen grasduinen.

Het gaat om vijf Game Boy-titels, namelijk Mega Man: Dr. Wily's Revenge, Mega Man 2, Mega Man 3, Mega Man 4, en - je raadt het al - Mega Man 5. Deze iconische platformgames kwamen oorspronkelijk tussen 1991 en 1994 uit.

De Game Boy-games hadden wel een eigen verhaal, maar hergebruikten regelmatig bazen uit de NES-games. Elke game in de Game Boy-serie bevatte vier bazen uit de gelijknamige NES-versie en vier bazen van de daaropvolgende NES-game. Alleen deeltje vijf had een eigen set schurken, namelijk de Star Droids.

De vijf games zijn vanaf vandaag beschikbaar in het abonnement. Als je nostalgisch bent ingesteld, of zo jong bent dat je geen idee hebt wie de Blue Bomber is: hieronder kun je wat prachtige beelden van de Game Boy-titels bekijken.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.