VLC Media Player komt mogelijk naar PS4 en Nintendo Switch

Geplaatst: 16 januari 2019 om 10:15Aangepast: 16 januari 2019 om 10:29
De baas van VideoLan, het bedrijf achter de bekende VLC Media Player, heeft laten weten dat hij de mediaspeler naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch wil brengen. VLC draait momenteel al op de Xbox One, waar het te downloaden is uit de Microsoft Store.

VLC Media Player komt mogelijk naar de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Jean-Baptist Kempf, De baas van VLC-maker VideoLan, heeft dat in een interview met VentureBeat laten weten. VLC Media Player speelt zowat alle videobestanden af, iets wat op bijvoorbeeld PlayStation 4 vaak niet lukt. Op Xbox One is VLC al te downloaden uit de Microsoft Store.

Zowel PlayStation 4 als Nintendo Switch hebben al apps voor het bekijken en streamen van videos. Zo heeft de Sony-console een eigen mediaspeler en zijn er apps voor YouTube, Netflix, Videoland en Amazon Prime Video. Nintendo Switch heeft ook een YouTube-app in de Eshop staan, maar verder is het aanbod van video-apps op Nintendo’s hybride console wat mager.

Sinds de release van de Nintendo Switch in 2017 gingen er geruchten de ronde dat Netlifx onderweg zou zijn naar de console, ook zijn er al geruime tijd geruchten over de komst van een totaal nieuwe Nintendo Switch.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online vuurwapengeweld. Het begon voor hem allemaal bij Metal Gear Solid op de PSX en is sinds enkele jaren van mening dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..