Vroege spelers Star Wars Outlaws moeten hun save weggooien van Ubisoft

Geplaatst: 29 augustus om 12:55Aangepast: 29 augustus om 13:25
Dat is balen: heb je een extra dure versie van een game gekocht om lekker eerder aan de slag te kunnen, moet je van de ontwikkelaar je save weggooien en weer opnieuw beginnen.

Het overkomt spelers van Star Wars Outlaws die een pre-order hebben geplaatst voor de Gold of Ultimate Edition. Eigenlijk komt de game pas morgen uit, maar zij kunnen al sinds afgelopen dinsdag aan de slag. Best lekker, als je portemonnee groter is dan je FOMO.

Allemaal leuk en aardig, maar spelers op in ieder geval de PlayStation 5 hebben volgens meerdere Reddit-gebruikers een mailtje gekregen van ome Ubisoft dat ze opnieuw moeten beginnen. Ze hebben blijkbaar een oude versie van de game gekregen waar nog allemaal bugs in zitten. Het advies van Ubisoft is om te updaten naar versie 1.000.002, de save weg te gooien en dan helemaal opnieuw te starten.

Fans zijn op z'n zachtst gezegd niet blij. Ze hebben natuurlijk juist geld neergelegd om eerder te kunnen spelen en sommigen hadden er al meerdere uren in zitten. Je hóéft natuurlijk niet per se naar het advies te luisteren, maar het schijnt om game-brekende problemen te gaan die verderop in het spel je voortgang kunnen blokkeren. Je wil natuurlijk niet het risico lopen dat je na twintig uur Star Warsen ineens niet meer verder kunt en dan alsnog opnieuw moet beginnen. Zit je dan, met je Gold of Ultimate Edition.

Ubisoft heeft er inmiddels een tweede mail achteraan gegooid om de pijn te verzachten. "Om je terugkeer naar de Outer Rim iets specialer te maken, geven we je een in-game Trailblazer trinket en 100 Ubisoft Connect Units (die je kunt verzilveren voor in-game beloningen, bijvoorbeeld)." Het is iets, maar niet echt veel.

Star Wars Outlaws komt morgen uit op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Onze Dunke voelde de game al aan de tand en zegt dat 'ie best te pruimen is.

View post on X
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.