Nieuws

Warner Bros. Games: 'we richten ons op legendarische franchises'

Geplaatst: 23 juni om 15:49Aangepast: 23 juni om 15:49
EA neemt de mobielegameontwikkelaar Playdemic over, omdat Warner Bros. Games zich wil richten op 'legendarische franchises'. Ook is het niet meer van plan om meer studio's te verkopen.

Dat zegt Electronic Arts in een persbericht over de overname van 1,4 miljard dollar. Playdemic is onder andere verantwoordelijk voor de mobiele game Golf Clash, dat wereldwijd 80 miljoen keer werd gedownload.

"De rest van het Warner Bros. Games-portfolio is inbegrepen bij de recent aangekondigde WarnerMedia-Discovery-transactie en wordt onderdeel van het gecombineerde media- en entertainmentbedrijf nadat die deal is afgerond", zegt Electronic Arts.

Eerder dit jaar kondigde moederbedrijf AT&T een nieuw, op zichzelf staand bedrijf te willen creëren door WarnerMedia - dat onder andere bestaat uit HBO en Warner Bros. - en Discovery te combineren. De deal is naar verwachting in de zomer van 2022 rond.

David Haddad, directeur van Warner Bros. Games, geeft aan zich te willen richten op games in 'legendarische' Warner Bros.-franchises. Momenteel zijn onder andere Batman Arkham Knight, Suicide Squad: Kill the Justice League en Hogwarts Legacy in ontwikkeling bij verschillende studio's.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..