Wisselvallige ontvangst van nieuwe Saints Row stelt uitgever teleur

Geplaatst: 22 september om 11:29Aangepast: 22 september om 11:29
Uitgever Embracer Group vindt het jammer dat de nieuwe Saints Row niet zo goed wordt ontvangen.

Dat meldde CEO Lars Wingefors tijdens een presentatie van het bedrijf (via VGC). "Persoonlijk had ik op een beter ontvangst van de game gehoopt. Het is een polariserende game. We kunnen wel in details treden, maar ik ben in ieder geval blij om te zien dat veel gamers en fans er wel plezier uit halen. Toch vind ik het jammer dat fans niet zo blij zijn. Dat is moeilijk."

De nieuwe Saints Row werd door critici en fans wisselvallig ontvangen. De vele bugs en de reboot van het verhaal en de nieuwe personages zijn vaak genoemde kritiekpunten.

"We moeten op de kwartaalcijfers in november wachten voordat we meer details hebben. De game is nog niet zo lang uit en we verzamelen nog data. Ook werken we aan meer content en oplossingen voor bugs."

Hij vervolgt: "Financieel gezien ben ik er vrij zeker van dat we geld gaan verdienen aan de investering die we hebben gemaakt. Gaat het net zoveel opleveren als we met andere games hebben gezien? Dat is niet waarschijnlijk, maar we zullen er aan verdienen, en dat is in ieder geval een goed uitgangspunt."

Toen Wingefors over de toekomst van de Saints Row-franchise werd gevraagd, kon hij geen duidelijk antwoord geven. "Logischerwijs wil je dat elk nieuw deel binnen een IP meer succes heeft dan het voorgaande deel. Het is een proces om dit te evalueren, en er zijn honderden mensen die werken aan deze game. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in die mensen en ik weet zeker dat ze in de toekomst met goede voorstellen komen."

Marvin gaf een score van 70 aan de game: "Saints Row doet op het gebied van personalisatie, lompe actie en domme physics een hoop goed, en is daarom ergens ook wel een geslaagde reboot die hoop biedt voor de toekomst van de franchise. Helaas wordt de game tegengehouden door middelmatige openwereldactiviteiten, een middelmatig verhaal en een waslijst aan bugs."

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..