Zo zag de geannuleerde Blizzard-survivalgame Odyssey eruit

Geplaatst: 8 september om 09:59
Het is altijd een tragedie als een game wordt geannuleerd, want vaak is er al veel werk in gestoken. Werk dat vaak lang na de annulering toch nog komt opborrelen voor ons om weer even extra verdrietig te zijn. Zit je er klaar voor? Dit zijn de screenshots van Project Odyssey, een game van Blizzard die het daglicht nooit zal zien.

Via de Russische social media-app VK werden de screenshots gedeeld, waarop je duidelijk een aantal gereedschappen en wapens tot je beschikking hebt. Ook werd er een statusscherm gedeeld waarop je kunt zien hoeveel mensen eten, slapen en wat hun temperatuur is. Er wordt gedacht dat het spel PvP-elementen bevatte. Nieuwsgierig naar de screenshots? Het zijn er 9 en je ziet ze hier op VK (inloggen is niet nodig).

Odyssey was een openwereld-surrivalgame waarop je inlogde met veel spelers tegelijk. Het spel bestond qua concept al sinds 2017, maar bleek in een ontwikkelhel te zitten. De engine waar de game op draaien, Synapse, zou dramatisch zijn. Het was intern gemaakt, in plaats van dat er van Unreal Engine gebruik werd gemaakt. Dat maken en gebruiken van die eigen engine bleek geen goede keuze en heeft er mogelijk aan bijgedragen dat Project Odyssey is verdwenen, naast uiteraard de grote ontslagrondes die de game-industrie het afgelopen jaar teisterden.

Een hobbelige weg die ook nog eens doodloopt, terwijl de screenshots laten zien dat het spel waarschijnlijk al ver uit de conceptfase was.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.