Nieuws

Zo ziet de interface van de PlayStation 5 eruit

Geplaatst: 15 oktober 2020 om 15:17Aangepast: 15 oktober 2020 om 15:21
Het heeft effe geduurd, maar eindelijk weten we hoe de interface van de PlayStation 5 eruitziet. Check snel de uitleg en beelden hieronder!

Sony heeft de gebruikersinterface van de PlayStation 5 onthuld middels een trailer.

Sony geeft aan de de interface opnieuw is gebouwd voor 4K-tv's en om gebruik te maken van de capaciteiten van de PlayStation 5. Zo heeft elke game een Control Center, waarin spelers kunnen zien wie online is, direct screenshots kunnen bekijken en nieuws kunnen bekijken via 'cards'.

In het Control Center is het ook mogelijk verschillende Activities te kiezen, in-game doelstellingen en levels. Zo is het mogelijk om locaties direct te bezoeken, waarbij de console een inschatting geeft van hoeveel tijd het kost om het level te halen. Sommige PS5-games bieden ook hulp en hints voor PlayStation Plus-leden in de vorm van video's.

Spelers kunnen tijdens games ook direct deelnemen aan party's en gameplay van anderen bekijken als picture-in-picture, en vanuit het Control Center direct meedoen anderen zonder de game op te starten. Sony onthult ook hoe de Create-knop werkt. Screenshots en video's worden in 4K-resolutie opgeslagen.

Tot slot onthult Sony het homescherm, dat elke game en app wordt weergegeven als een kaart met een eigen Control Center. De PlayStation Store moet verder soepeler en beter gepersonaliseerd zijn.

De PlayStation 5 lanceert op 19 november.

PS5

PS5

PS5

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..