gaming
msi
draadloos
computermuis
mechanisch toetsenbord

Overstappen op draadloze muis: je krijgt geen spijt

Geplaatst: 26 augustus om 13:00Aangepast: 26 augustus om 11:21
Bedrade muizen waren tot voor kort de enige juiste optie voor gamers, maar langzaam maar zeker stappen steeds meer van de meest veeleisende muis-gebruikers over naar draadloos. Vandaag bekijken we aan de hand van de MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless waarom het nu eindelijk tijd is om het draadje door te knippen.

Dit artikel is een partnerbijdrage van MSI. Wat dat precies betekent, is na te lezen op onze partnercontent-pagina.

Nog niet zo lang geleden was de keus duidelijk: een fanatieke gamer heeft een bedrade muis nodig. Zonder draadje had je namelijk last van vertragingen, een zware muis en moest je elke paar uur opladen. Die tijd is voorbij, want muizen zoals de GM41 Lightweight Wireless zijn een ware gamechanger. Sterker nog: ze zijn een vooruitgang op hun “ouderwetse” bedrade broertjes.

Voor gamers zijn snelheid en precisie de belangrijkste eigenschappen van een muis. Met die precisie zit het in draadloze muizen al een lange tijd goed; de beste sensoren zitten tegenwoordig niet meer alleen in de bedrade variant, maar ook in de draadloze. De GM41 heeft zelfs een PAW-3370 optische sensor met een precisie van 20.000 CPI en een 1000 Hz polling rate. Relatief nieuw is de enorme snelheid van de draadloze technologie waardoor het verschil met een draadje nagenoeg is verdwenen. De langzame Bluetooth verbinding is ingeruild voor een razendsnelle 2.4GHz-technologie waarmee de vertraging is teruggebracht tot 1ms. Dat is ver onder de menselijke reactietijd en staat niet in verhouding met alle andere vertragingen in een computer. Het resultaat is een muis die zonder vertragingen precies doet wat jij er van verwacht. 

Voor de snelheid hoef je het dus niet meer te laten, maar hoe zit het dan met het gewicht en het opladen? Ook die punten zijn de laatste jaren flink aangepakt. Batterijen zijn verbeterd, chips zijn zuiniger geworden en er zijn allemaal slimme trucjes bedacht om de batterijduur te verbeteren. Al die dingen samen zorgen er voor dat je de draadloze muis 200 uur kunt gebruiken voor de batterij het op geeft. En dat in een muis die slechts 74 gram weegt! Mocht de batterij toch onverhoopt leeg raken, dan kun je hem in het geval van de GM41 ook gewoon tijdelijk met een USB-kabel verbinden. Op het moment dat je de muis niet gebruikt, kun je hem op een handig dock zetten waar hij zich aan oplaadt.

Dit alles maakt de draadloze muis technisch gelijkwaardig aan een bedrade muis, maar het ontbreken van dat draadje is een genot voor gamers. Het is iedereen wel eens overkomen dat hij of zij een schot miste doordat het draad ergens achter bleef hangen of simpelweg niet lang genoeg was. Dat soort frustraties zijn met een draadloze muis zoals de GM41 Lightweight Wireless verleden tijd. Omdat je met een draadloze muis niet langer een kabel over het bureau hoeft te slepen, kun je zelfs preciezer en sneller reageren. Het is niet voor niets dat zelfs pro gamers de stap naar draadloze muizen maken.

Dezelfde argumenten zijn echter niet te maken voor een toetsenbord. Deze hoef je niet te bewegen en het draadje zit vrijwel nooit in de weg, terwijl de verlichting een flinke batterijslurper kan zijn. Daarom zijn de MSI GK50 Elite en GK50 Low Profile gaming toetsenborden nog gewoon uitgerust met een USB-kabel. Deze toetsenborden beschikken beide over rgb-verlichting die voor elke toets apart ingesteld kan worden en zorgen door de mechanische toetsen voor een ongekend klikplezier. 

Uiteraard zijn zowel de toetsenborden als de muis volledig naar smaak aan te passen in Dragon Center, de software die je alle ondersteunende MSI-apparaten laat beheren. Hierin pas kunnen de kleuren van de leds aangepast worden en zijn leuke verlichtingseffecten beschikbaar, maar is het uiteraard ook mogelijk om de muissensor naar jouw wensen in te stellen. 

Conclusie

Het einde van de bedrade gaming-muizen is aangebroken. De draadloze technologie is nu snel genoeg, het zijn geen zware jongens meer en het ontbreken van een draadje neemt veel frustraties weg. Wil je meer weten over de MSI GM41 Lightweight Wireless, klik dan hier.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..