iphone
apple
iphone 13 pro max

Waarom de iPhone 13 Pro Max dé gamingsmartphone is

Geplaatst: 30 januari om 12:00Aangepast: 7 februari om 16:57
De Apple iPhone 13 Pro Max is dé smartphone voor enthousiaste gamers. Het toestel heeft een fantastisch 120Hz-scherm, krachtige specificaties en gebruiksvriendelijke software die jaren updates krijgt. Gamen is dan ook een feest op deze grote smartphone. Tijd om in te zoomen op deze en andere iPhones.

Dit artikel is een promo van Vodafone. Lees hier wat dit betekent.

De iPhone 13 Pro Max is Apple’s beste smartphone van het moment, vergezeld door de iets kleinere en daarom goedkopere iPhone 13 Pro. Apple verkoopt ook een iPhone 13 en iPhone 13 mini, die op belangrijke punten vergelijkbaar zijn maar ook enkele functies missen die wél in de 13 Pro en 13 Pro Max zitten. En laten die functies nu net interessant zijn voor gamers.

ProMotion-scherm voor soepeler gamen

Zo hebben de iPhone 13 Pro Max en 13 Pro allebei een gloednieuw ProMotion-scherm, voorzien van een verversingssnelheid van 120 Hz. Het zijn de eerste iPhones met een 120Hz-scherm; andere modellen gebruiken een 60Hz-display. Het ProMotion-scherm vernieuwt zich 120 keer per seconde, waar een 60Hz-scherm dat 60 keer doet. Omdat het scherm zich veel vaker ververst, oogt het beeld duidelijk vloeiender en komt de smartphone sneller over. Dat merk je bij het navigeren door de prettige iOS-software, maar helemaal tijdens het spelen van geoptimaliseerde games. Ontwikkelaars kunnen hun games via technische optimalisaties een 120Hz-modus geven, waardoor ze beter uit de verf komen op de iPhone 13 Pro Max (6,7 inch) en 13 Pro (6,1 inch).

Steeds meer (populaire) games werken op 120 Hz. Aansprekende voorbeelden zijn Pokémon Go, Genshin Impact, Phoenix 2 en Doodle Jump. Naar verwachting krijgen de komende maanden steeds meer games een 120Hz-modus, ook omdat het aannemelijk is dat nieuwe generatie iPhones een 120Hz-display krijgt.

Pokemon Go

De snelste processor

Een ander argument om de iPhone 13 Pro Max of 13 Pro te verkiezen boven de concurrentie is de snelheid van de smartphone. Apple maakt zijn eigen processors en stopt de splinternieuwe A15 Bionic-chip in de iPhone 13 Pro (Max). Die A15 Bionic is veel sneller én energiezuiniger dan de processors van concurrerende Android-smartphones. Niet alleen Apple zegt dat; onafhankelijke benchmarks bevestigen het. De iPhone 13 Pro Max en 13 Pro zijn simpelweg razendsnel en spelen alle zware games soepel af. Dat komt ook door de ruime hoeveelheid werkgeheugen van 6 GB; overigens veel meer dan de 4 GB van de iPhone 13 (mini).

Langste accuduur van allemaal 

Wie graag gamet op zijn smartphone, weet dat intensievere games de accuduur flink naar beneden trekken. Of beter gezegd, kunnen trekken. De iPhone 13 Pro Max en 13 Pro hebben namelijk een opvallend lange accuduur. Opnieuw iets waar Apple graag mee pronkt, maar – belangrijker – volledig geverifieerd door onafhankelijke expertreviews. Bekende techwebsites concluderen dat er geen smartphone is die het langer op een accubeurt volhoudt dan de iPhone 13 Pro Max. Ook de iPhone 13 Pro krijgt een zeer goede score. Beide toestellen gaan ook langer mee dan hun voorgangers, wat mede komt omdat Apple – slim – voor grotere accu’s gekozen heeft.

In de praktijk gaan de iPhone 13 Pro Max en 13 Pro een lange dag mee, ook als je graag gamet. En als je een oplader nodig hebt, kun je kiezen uit drie mogelijkheden: via de Lightning-kabel, via een draadloze Qi-oplader of via een magnetische MagSafe-oplader. 

Doodle Jump

Jarenlang updates

Een ander pluspunt van de iPhone in zijn algemeenheid is de lange gegarandeerde softwareondersteuning vanuit Apple. Het merk geeft zijn iPhones vijf tot zes jaar iOS-updates, waardoor je jaren profiteert van visuele en technische verbeteringen én je favoriete games langer blijven werken. Aangezien de iPhone 13 Pro (Max) net uit is – Apple startte de verkoop eind 2021 – kun je jaren onbezorgd gamen. Concurrerende Android-smartphones krijgen minder lang updates.

Sim only-abonnement 

Ben je eruit dat je een iPhone 13 Pro Max of 13 Pro wil? Dan heb je verschillende keuzes. Je kunt de smartphone in combinatie met een abonnement aanschaffen of de iPhone zelf kopen en een sim only-abonnement afsluiten. Met een sim only-abonnement kun je bellen, sms’en en internetten zoals jij het wil, voor de maandprijs die bij jouw budget past.

Het sim only-abonnement van Vodafone is een aanrader omdat je je data kunt delen met maximaal vier gezinsleden, vrienden of collega’s. Je bepaalt zelf met wie en hoeveel data iedereen krijgt. Goed om te weten is dat je gratis extra’s krijgt als je thuis al internet van Ziggo hebt. Je kunt profiteren van een dubbel zo grote databundel voor je sim only-abonnement en tot vijf euro per maand korting op je abonnement.

Overigens maakt het voor deze korting en je deelbare sim only-abonnement niet uit welke smartphone je neemt. Dat kan een iPhone 13 Pro (Max) zijn, maar ook een andere iPhone of juist een Android-smartphone. 

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..