samsung
galaxy s22
game booster

Waarom Game Booster je Galaxy S22 nóg sneller maakt

Geplaatst: 18 mei om 16:00Aangepast: 18 mei om 20:43
Het weer begint steeds warmer te worden en dat is ook te merken aan je gameapparatuur. De computers en consoles blazen harder en ook smartphones kunnen aardig heet worden in onze handen. Samsung heeft daar een oplossing voor in de vorm van Game Booster, een applicatie die jouw gamesessies een boost geeft.

Dit artikel is een partnerbijdrage van Mobiel.nl. Lees hier wat dat betekent.

Het koel houden van een smartphone is geen makkelijke taak. Er zijn geen ventilatoren of koelelementen aanwezig, want dan zou de telefoon te dik worden. Met normaal gebruik is dat geen probleem. De Galaxy S22 is met behulp van koperen heat sinks meer dan in staat om warmte weg te halen bij de processor en wordt bij regulier gebruik dan ook niet snel warm.

Bij het spelen van games wordt er echter veel meer kracht gevraagd van je telefoon. De cpu en gpu worden aan het werk gezet om de graphics met een strakke framerate op je scherm te toveren. Samsung heeft daarom de Game Booster-functie ontwikkeld. Dit gaat automatisch aan bij het opstarten van een game. Game Booster is daardoor van essentieel belang om het meeste uit je Samsung Galaxy S22 te halen tijdens het gamen.

AI leert hoe jij speelt

Game Booster heeft een kunstmatige intelligentie die jouw gebruikspatronen leert kennen. Het kijkt naar hoe de game draait op jouw apparaat, hoe warm je apparaat wordt en in hoeverre het geheugen in gebruik is. Op basis van deze factoren past Game Booster instellingen aan om de prestaties, zoals de framerate, te verbeteren.

Doordat Game Booster alles constant aan het meten is, weet het ook hoe lang de batterij meegaat tijdens het spelen van een game. Dat is erg handig, want een batterij die voor 30% vol zit geeft bij normaal gebruik niet dezelfde duur als tijdens het gamen. Met Game Booster weet je dus altijd hoe veel potjes je nog kunt spelen. Tegelijkertijd probeert Game Booster de batterijduur te optimaliseren om nog langer door te kunnen gaan.

Game Booster

Prioriteiten

Misschien nog vervelender dan een warme telefoon is het ontvangen van notificaties tijdens het gamen. Heb je bijna de overwinning te pakken in Fortnite, krijg je een appje van je moeder of partner dat het eten klaar is! Zo’n notificatie kan je niet alleen afleiden, maar je kan er ook per ongeluk op klikken. Voor je het weet zit je in een andere app en als je terugkomt heeft de tegenstander je al te pakken.

Game Booster kan deze notificaties stuk voor stuk blokkeren. Je kunt ook overige opties uitzetten, zoals Edge Light- of Bixby-animaties. Natuurlijk zijn niet alle notificaties ongewenst: soms zit je te wachten op een belangrijke e-mail en die wil je niet missen. Gelukkig kun je ook per app instellen of je deze wel of niet wil ontvangen. Eenmaal alles ingesteld kun je met één druk op de knop in prioriteitsmodus gaan om vervolgens ongestoord te gamen.

Plug-ins

Via Game Booster is het ook mogelijk om plug-ins te installeren. Dit zijn verschillende optionele features die je game-ervaring nog meer kunnen verbeteren. Zo heb je de Aim Assist plug-in. Dit is niet een oneerlijke aim hack, maar een crosshair in het midden van je scherm die er ten alle tijden is. Deze kun je volledig aanpassen in stijl, kleur en grootte.

Daarnaast zijn er plug-ins die nog meer opties geven aan mobiele gamers. Game Booster Plus geeft je de mogelijkheid om profielen per game toe te passen, zoals een framerateprofiel of een batterijbesparingsprofiel. De Perf Z plug-in geeft je een overlay dat het gebruik van de cpu, gpu en geheugen toont, alsmede de temperatuur van de telefoon.

Game Booster

Overlay

Alle functies van Game Booster komen samen in één overlay die je makkelijk tevoorschijn kunt toveren tijdens het gamen. Vanuit je navigatie- of notificatiebalk is Game Booster altijd beschikbaar. De overlay laat je in een oogopslag de batterijduur, temperatuur en andere instellingen zien. Hier vind je ook de knop om de prioriteitsmodus aan te zetten. Tot slot zijn er snelkoppelingen naar de plug-ins om deze aan en uit te zetten en kunnen er vooraf ingestelde apps makkelijk gelanceerd worden.

Al met al is de Game Booster een handige tool om je telefoon wat ademruimte te geven en jezelf een boost te geven naar je volgende overwinning terwijl je onderweg aan het gamen bent!


Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..