game on

Wat is Game On in Groningen en waarom moet je er heen

Geplaatst: 12 oktober 2021 om 10:23Aangepast: 29 september 2021 om 13:57
Vijftig jaar geleden kwam de eerste commercieel verkrijgbare videogame uit: Computer Space. Sindsdien is de wereld van gaming ontzettend gegroeid. Om het jubileum te vieren brengt Forum Groningen vanaf 2 oktober Game On naar Nederland; een interactieve tentoonstelling rondom games. Dat klinkt natuurlijk erg leuk, maar wat kan je er doen?

Van arcadekast tot PlayStation 5

Door de jaren heen is de gameindustrie rigoureus veranderd. Anno 2021 levert het meer geld op dan Hollywood en de sportwereld bij elkaar. Van een klein groepje hobbyisten naar meer dan drie miljard gamers op de wereld: games zijn een groot onderdeel van ons leven geworden. Het is daarom alleen maar interessant om met eigen ogen te zien hoe dat allemaal begon, of je nou opgegroeid bent met Space Invaders of met Halo.
Met meer dan honderdtwintig arcadekasten, consoles en handhelds valt er heel veel te zien en te beleven tijdens de tentoonstelling. Verder kun je ook coole props, artwork en schetsen bekijken die onderdeel uitmaakten van het creatieve ontwikkelproces van games. Omdat ook in Nederland veel games worden ontwikkeld, besteedt Game On dit keer extra aandacht aan games van Nederlandse bodem. Duik bijvoorbeeld in de wereld van Horizon van het Amsterdamse Guerrilla Games en ontdek hoe deze franchsie uit de grond gekomen is.
Game On Groningen
Voor mensen die niet het openingsweekend hebben gemist, is er alsnog genoeg te beleven gedurende Game On. De tentoonstelling eindigt namelijk pas op 6 maart 2022. Tot die datum zullen er meerdere evenementen plaatsvinden. Zo kun je een masterclass bijwonen van Tomas Sala, de ontwikkelaar achter de game The Falconeer, en een live interview met Arjan Brussee, de ‘gamekoning van Nederland’. Arjan heeft al tientallen jaren ervaring met het maken van games. Zo heeft hij meegewerkt aan onder andere Killzone en is hij nu werkzaam bij Epic Games voor Fortnite.
Game On Groningen

Game On

Zoals je leest valt er genoeg te beleven voor jong én oud tijdens Game On in Groningen. Het evenement loopt van 2 oktober tot en met 6 maart. Houd de agenda van Game On goed in de gaten om niks te missen. Zo is de masterclass van Tomas Sala alleen op 14 oktober bij te wonen en het gesprek met Arjan Brussee op 27 oktober. Voor de Game On-tentoonstelling is geen vaccinatiebewijs nodig. Voor andere bezigheden, zoals de masterclass en interviews, kan dit wel het geval zijn. Tickets kun je hier kopen. Tot dan!


Oh, en wil je korting krijgen, gebruik dan onze eigen kortingscode: GameOnUnlimited, en ontvang drie euro korting!

Ruan MolemanHoudt van openwereldgames met diepgaande verhalen, maar ook indies en Virtual Reality-games.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..