ArmA III - Review

Geplaatst: 25 september 2013 om 12:00Aangepast: 10 oktober 2013 om 12:01
De ArmA-serie wordt gekenmerkt door de enorme schaal van de speelwereld, het realisme en de grote hoeveelheid wapens en voertuigen, en volgens Jan maakt ArmA III die reputatie helemaal waar.

Met een ruime twintig voertuigen, meer dan veertig wapens en diverse strijdende partijen is er genoeg te kiezen in Arma III, en met name het eiland is prachtig en enorm uitgestrekt. Het maakt van dit serieuze schietspel bijna een soort sandbox game van 270 vierkante kilometer, waarbij de omgeving een essentiële rol speelt bij de complexiteit van missies en opdrachten.
Met wat voor attitude ga je een bepaalde missie/showcase in en wat is de juiste tactiek om een vijandelijke kamp aan te vallen of een konvooi te ontwijken? Neem daarbij het gegeven dat je deze keer ook onderwater mag zwemmen om een heuse amfibische aanval in te zetten (ziet er tof uit) en de opties zijn legio.

Community

Een singleplayer zit er op dit moment nog niet in, althans, geen traditionele Campaign Mode; het spel is op dit moment standaard uitgerust met zogenaamde singleplayer showcase missions, losse faction showcases, aparte multiplayer scenario's en fire drill challenges. Sowieso genoeg te doen dus, met andere of met A.I. aangestuurde wapenbroeders.
Een niet te onderschatten steunpilaar onder de ArmA III-serie is de community; die is hondstrouw, loyaal en extreem fanatiek.
De bèta was al maanden te downloaden en inmiddels staan er tig filmpjes op YouTube die nieuwkomers of wat roestige spelers inleiden in de wondere wereld van ArmA III. Zo is er een onofficieel protocol waar je je min of meer aan dient te houden wanneer je met andere spelers op stap gaat. Zeer militaristisch, zeer strak en echt bedoeld om als eenheid zo efficiënt mogelijk op te trekken, zonder elkaar voor de voeten te lopen. Voor ego’s is geen plaats in ArmA III.
Verder staan er al tal van uitlegfilmpjes online over hoe je de editor in moet schakelen en via Steam Workshop zijn de mods en bouwsels van andere spelers ook eenvoudig binnen te hengelen.

Soldatenbloed

Games als Medal of Honor’s, Call of Duty’s en Brothers in Arms ogen dan wel realistisch;maar hebben natuurlijk veeeeel meer te maken met Hollywood-popcorn vermaak dan met een echte oorlog. ArmA III gaat veel dieper, en misschien wel te diep voor de grote massa.
De oorspronkelijke liefhebbers van Operation Flashpoint, maar ook de trouwe ArmA fans krijgen echter een geëvolueerde versie van hun geliefde spel. Hun soldatenbloed zal opnieuw sneller gaan stromen. Eveneens nodig ik shooterliefhebbers die het puberen ontgroeid zijn en toe zijn aan een nieuwe uitdaging van harte uit om toe te treden tot de strenge maar rechtvaardige wereld van virtueel oorlogvoeren die ArmA III heet.

Conclusie

Jan MeijroosAls hoofdredacteur van Power Unlimited en PU.nl, en Mr. Games bij dagblad Metro, is Jan een bezig baasje. Maar hij vindt nog genoeg tijd om regelmatig films en series te kijken, en is als zodanig vliegende keep voor Filmfan.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..