voetbal
review
fifa
ea
easports
graddus
gradddus
fifa15
electronicarts

FIFA 15 - Review

Geplaatst: 23 september 2014 om 15:57Aangepast: 23 september 2014 om 16:23
Feyenoord - Ajax, het kampioenschap als inzet. De Amsterdammers moeten winnen om zich voor de vijfde maal op rij tot beste van Nederland te kronen. Een mooiere gelegenheid om FIFA 15 eens aan de tand te voelen, is er niet. Dus Graddus, in een notendop: schiet EA de bal wederom in de kruising?

Dit is een aangepaste versie van de FIFA 15 review uit PU #251, die pas volgende maand in de winkel ligt.

Ik kijk omhoog. Daar, ver boven de uitzinnige fans, staat het in koeienletters op het scorebord: 0-0 / min. 89. Verdomme. Zó oneerlijk! De hele wedstrijd was ik beter. Liet ik de bal rondgaan, van verdediging naar middenveld, van middenveld naar aanval. Strooide met steekpassjes. Penetreerde de zestien. Nam het doel onder vuur. Maar altijd stond daar die gekke Kenneth Vermeer. In zijn eerste seizoen als Feyenoorder, groeit hij boven zichzelf uit. En word ik waarschijnlijk geen kampioen. Hoop en vrees gieren door mijn aderen. Als ik toch nog één doelpunt zou kunnen maken. Emotie. FIFA 15 in een notendop.

Moment van genialiteit

Alleen: hoe? Een stiftje over de verdediging, is uit den boze. Dat werkt bijna niet meer. Een afstandschot? Kan, maar waar de bal voorheen altijd wel binnen de palen belandde, moet je er nu echt voor zorgen dat-ie perfect voor je voeten ligt. Dankzij de agressieve A.I. geen sinecure. Een voorzet vanaf de flanken dan? Hmmm, die Vermeer is natuurlijk de langste niet. Alleen heb ik Milik in de punt, met het fysiek van een vogelverschrikker. Dat gaat 'em ook niet worden. Nee, ik ben aangewezen op een bevlieging. Een moment van genialiteit. Een aanval waarbij alles samenvalt, en ik in een split-second de juiste keuze maak. Net als in het echt. FIFA 15 in een notendop.

Sexy voetbal

Maar kijk dat veld nu. Door de zware regenval en bijna 90 minuten voetbal is de mat in een soort modderpoel veranderd. Op zich een schitterend gezicht, alleen killing voor sexy soccer. Zucht, moet ik me er dan maar bij neerleggen? In mijn ooghoek maakt het Rotterdamse publiek zich vast klaar voor de festiviteiten. Voor het eerst in 15 jaar weer kampioen. NEE! DAT NOOIT!!! Mijn blik richt zich op het doel. Van Beek en Mathijsen lijken reusachtig. Vermeer groter dan de goal. Fuck. De mensenmassa zet nog één keer aan: 'Hand in hand, kameraden...'. Fokking sfeervol. FIFA 15 in een notendop.

Precies de juiste vaart

De bal ligt bij Klaassen. Is dat wanhoop in zijn ogen? Kom op, Davy. Blijf bij de les! El Ghazi gaat diep; ik pass de knikker in de loop mee. De man met de flair van Ronaldo maar de kwaliteiten van eeehm... El Ghazi, zet aan voor een dribbel. Wilkshire hapt, en met een vloeiende beweging sleep ik de bal naar rechts. Ruimte. Serero vraagt, maar Milik maakt de loopactie. Ik wacht even, waardoor Van Beek op zijn verkeerde been staat. Vierkantje. Over de natte mat krijgt het leer precies de juiste vaart. Milik neemt aan, Mathijsen komt op hem afstormen. Met een klein tikje leg ik de bal voor m'n linker. Nu. Schieten! Via een been maakt het speeltuig een vreemde carambool. Vermeer duikt. Het publiek veert op. Ik zit op het puntje van mijn stoel. FIFA 15 in een notendop.

Conclusie

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..